KKTC Başbakanı Tatar'dan Cumhurbaşkanı'na Tepki

TAKİP ET

Harekatın ilk günlerinde Türk ordusuna desteğini ileten KKTC Başbakanı Ersin Tatar'dan sonra KKTC Cumhurbaşkanı Barış Pınarı Harekatı için bugün skandal açıklamalarda bulunmuştu

Harekatın ilk günlerinde Türk ordusuna desteğini ileten KKTC Başbakanı Ersin Tatar'dan sonra KKTC Cumhurbaşkanı Barış Pınarı Harekatı için bugün skandal açıklamalarda bulunmuştu. Bir haber kanalınının canlı yayınına bağlanan Tatar, Akıncı’nın ifadelerinin KKTC vatandaşları tarafından onaylanmadığını ve kendisi içinde çok üzücü olduğunu belirtti. Ayrıca Tatar, 'Akıncı'nın en büyük hatası işin içine Kıbrıs Barış Harekatı'nı karıştırması ve 20 Temmuz 1974'te Kıbrıs'a barışı getiren, halkımızı yok olmaktan kurtaran, devlet ilan ettiğimiz bugünkü coğrafyayı ortaya çıkaran tarihi bir olayı çarpıtmaya çalışmasıdır' şeklinde tepkisini belirtti.

Ayrıca KKTC Başbakanı Tatar başka bir programında Türk ordusuna desteklerini iletti. 'Biz her zaman Türkiye’nin desteği ile Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’nin yaşaması ve geliştirilmesi için çalıştık. Şu anda Türk askeri Suriye’nin kuzeyinde bölge huzuru ve barışı için harekattaysa, biz Türk ordusu ve Mehmetçiği buradan duamızla selamlıyoruz.'

Doğu Akdeniz de Gündemindeydi

Şu anda Doğuz Akdeniz’de Yavuz gemisinin araştırmalarını merakla izliyoruz. Burada hem Doğu Akdeniz’e en uzun sahil şeridine sahip olan Türkiye’nin hakları vardır hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hakları vardır. Doğu Akdeniz’de yaşananlar ve yapılan çalışmalar milletimizin  güvenliği ve bölgedeki haklarımız korumak için yapılan önemli kutsal çalışmalardır.

Cumhurbaşkanı Akıncı'nın Tepki Toplayan İfadeleri

Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Akıncı, 'Türk- Kürt- Arap hiçbir çocuğun burnunun kanamasını arzulayamam. Daha önce de söyledim 1974’te biz adına Barış Harekatı desek de bu bir savaştı ve akan da kandı. Şimdi Barış Pınarı desek de akan su değil kandır. Bu nedenle bir an önce diyalog ve diplomasinin devreye girmesi en büyük dileğimdir.'' ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamaların hemen ardından hem KKTC hem de Türkiye'de büyük bir tepki meydana geldi.

barış pınarı Ersin Tatar KKTC türk dünyası türk dünyası haberleri