KKTC Cumhurbaşkanı, Aday Olmaması için Türkiye'nin Kendisini Tehdit Ettiğini İddia Etti

TAKİP ET

KKTC Cumhurbaşkanı ve gelecek seçimler için Cumhurbaşkanı Adayı olan Mustafa Akıncı, seçimlerde aday olmaması için tehdit edildiğini öne sürdü.

KKTC Cumhurbaşkanı ve gelecek seçimler için Cumhurbaşkanı Adayı olan Mustafa Akıncı, seçimlerde aday olmaması için Türkiye tarafından tehdit edildiğini öne sürdü.

Tv2020'de bir televizyon programına katılan Akıncı, kendisine yöneltilen “Size seçimlerde aday olmamanız yönünde Türkiye makamlarınca herhangi bir telkin geldi mi?” sorusuna  “Evet, bunu bile yaptılar. Derin ilişkiler içerisinde ve Türkiye’yi yöneten bağlı makamlar var biliyorsunuz. Özel Kalem Müdürüm aracılığıyla bana da aday olmazsam benim için, ailem için iyi olacağı iletildi. Türkiye Büyükelçisini bu konuda izah almak için davet ettim, lakin Ankara makamıma gelmemesi yönünde karar verdi” dedi.

Yalanlama Geldi

Akıncı'nın bu sözlerine Lefkoşa Büyükelçiliği'nden şöyle bir açıklama geldi:

“Sayın Akıncı’nın dile getirdiği şahsına yönelik adaylıktan çekilmesi mesajı verildiği yönündeki ifadeleri tamamen gerçek dışıdır. Türkiye Cumhuriyeti, seçimlerin güven içerisinde yapılması da dahil, her bir Kıbrıs Türk’ünün canını da malını da korumakta kararlıdır. Türkiye’nin seçim malzemesi yapılmasının sakıncaları daha önceki çeşitli açıklamalarımızda da defalarca dile getirilmiştir. Türkiye Cumhuriyetine yönelik bu rahatsız edici tavrın sürdürülmekte olması iyi niyetten uzaktır."

Türkiye KKTC Mustafa Akıncı aday tehdit