KKTC Cumhurbaşkanı Seçilen Tatar da Rumlara Toprak Verme Vaadinde Bulunmuştu

TAKİP ET

Bugün KKTC Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar da Rumlara toprak verilebileceğini ifade etmişti.

Bugün KKTC Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turun da Cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar da Rumlara toprak verilebileceğini ifade etmişti.

Şubat ayında İngiltere'nin Daily Express gazetesine konuşan Tatar, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a Kıbrıs'ta iki devletli çözüme destek vermesi talebinde bulunmuş, ayrıca, İngiltere'de bulunan 300 bin Kıbrıslı Türk ve adanın kuzeyinde yaşayan 20 bin İngiliz vatandaşının yararlanması için direkt uçuşların hemen başlaması gerektiğini dile getirmişti.

Kıbrıs için federasyon formülünün işe yaramadığını söyleyen Tatar, çözümün iki devletli modelle gerçekleştirildiği takdirde KKTC'nin toprak verebileceğini şöyle ifade etmişti:

"Gelecek için çalışmalıyız. Biz, iki devletli modelin bir çözüm için temel olacağını düşünüyoruz. Eğer bu yönde bir çözüme ulaşılırsa ve doğal gaz için ortak bir komite kurulursa biz de toplam toprak oranımızı yüzde 36'dan 30'a indirebiliriz.

İngiltere artık kararlarını AB üyesi olan Yunanistan ve Güney Kıbrıs engellerine takılmadan alabilir. Bu da adada bir çözüm bulmamız için bize fırsat verebilir."

 

ersin tatar kktc seçim mustafa akıncı ikinci tur toprak ingiltere johnson vaad