KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan 'Rusya KKTC'de Konsolosluk Açacak' İddialarına Yalanlama

TAKİP ET

Rusçu haber kaynakları Rusya'nın KKTC'ye konsolosluk açacağını iddia etmişti.

Rusya’nın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde konsolosluk açacağı iddia edildi. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise iddiaları yalandı. 

Rusya'nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi "Kararın siyasi imaları yok, Rus vatandaşlarının ihtiyacı üzerine alındı" ifadelerini kullandı. Nitekim KKTC'nin başkenti Lefkoşa'ya büyükelçillik yerine konsolosluk açmak adanın GKRY yönetiminde olduğunu kabul etmek anlamına geliyordu.

Konuya ilişkin açıklama yapan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise konsolosluk iddialarını yalanladı ve sadece ofis açma talepleri olduğunu söyledi.

Gündem Kıbrıs’a konuşan Tatar, “Konsolosluk açmak gibi bir talepleri olmadı. Ofis açma girişimleri vardı. İngiltere'nin de ofisi var. Rusya'nın da olması bizim için sakıncalı değildir. Burada birçok Rus var, tabii ki bir ofis açıp bir takım işlerini sürdürmeleri normaldir. Açarlarsa iyi olur" dedi.

Haberleri yalanlayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu da "Bir ofis açma girişimleri vardır fakat konsolosluk açmak bambaşka bir şeydir, böyle bir şey yoktur" ifadelerini kullandı.

 

kktc rusya ersin tatar Lefkoşa