KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Rum Kesimi Lideriyle Görüşecek

TAKİP ET

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar BM'nin geleneksel olarak Yeşil Hat üzerindeki ara bölgede düzenlediği yıl sonu resepsiyonunda GKRY Lideri Anastasiadis ile görüşecek.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yeşil Hat üzerindeki tampon bölgede Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis'le bir araya gelecek. 

Birleşmiş Milletler'den yapılan açıklamaya göre, Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tatar ve Kıbrıs Rum lideri Anastasiadis, Ledra Palace'ın tampon bölgesinde Birleşmiş Milletler Kıbrıs Barış Gücü'nün (UNFICYP) yıl sonu resepsiyonuna katılacak.

Resepsiyonda Tatar ve Anastasiadis sosyal konuların tartışılacağı bir görüşme gerçekleştirecek. Resepsiyona müzakereciler, diplomatlar, Birleşmiş Milletler yetkilileri ve STK temsilcileri de katılacak.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, göreve geldiği 2020 yılından bu yana Rum lider Nikos Anastasiades ile dört kez yüz yüze görüştü.

Görüşmelerden ikisi Kıbrıs'taki tampon bölgede, diğerleri ise ABD'nin New York şehri ile 5+BM müzakereleri çerçevesinde İsviçre'nin Cenevre kentinde yapılmıştı.

 

KKTC GKRY Ersin Tatar Anastasiadis birleşmiş milletler