KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Rumların Niyeti Federasyon Çatısı Altında Türkiye'nin Adadan Çıkmasıdır

TAKİP ET

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ada'da federasyon defterinin kapandığını vurgulayarak, Kıbrıslı Rumların bütün niyetinin, federasyon çatısı altında 'Türkiye'nin adadan çıkması' olduğunu söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dün Mersin’in Tarsus ilçesinde Nusret Mayın Gemisi ve Çanakkale Zaferi Kültür Parkı’ndaki etkinlikte Kıbrıs Muharip Gazileri ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkını, “Büyük Türkiye’nin bir bakıma Doğu Akdeniz’in serhat bekçisi.” şeklinde tanımladı. Cumhurbaşkanı Tatar, burada yaptığı konuşmada Ada’da “federasyon” temelli bir anlaşmaya karşı olduklarını vurgulayarak, “Bildiğiniz gibi Federasyon temelinde bir anlaşma için 50 yıldır görüşmeler sürüyor ama benim Cumhurbaşkanı olmam dolayısıyla artık o defter kapanmıştır” dedi.

"Rumlar Hiçbir Zaman Eşitlik Temelli Bir Anlaşmayı Kabul Etmedi"

Kıbrıslı Rumların hiçbir zaman eşitlik temelinde bir anlaşmayı kabul etmediklerinin altını çizen Tatar, şunları kaydetti:

“Onların bütün niyeti, federasyon çatısı altında Türkiye’nin adadan çıkması, Türk askerinin adadan çekilmesi ve tamamıyla Türkiye’nin üye olmadığı o Avrupa Birliği’ne Kıbrıs’ı bir bütün olarak almaktı. Tezgah ve oyun buydu.” dedi.

kktc rum eşitlik anlaşma türkiye federasyon ada