KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Türk Dünyasıyla Kucaklaşmayı Tercih Ediyoruz

TAKİP ET

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC-Türk Dünyası arasındaki ilişki hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, başkent Lefkoşa'da "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Türk Dünyası Entegrasyonu İçindeki Yeri ve Önemi" konulu panel düzenlendi.

Panele KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz , AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu katıldı.

"Türk Dünyasıyla Kucaklaşmayı Tercih Ediyoruz"

Tatar, burada yaptığı konuşmada, KKTC'nin, Türk milletinin kopmaz bir parçası olduğuna dikkati çekerek, "Biz dünyayla değil, biz Türk dünyasıyla kucaklaşmayı elbette tercih ediyoruz" şeklinde konuştu.

KKTC'nin, 11 Kasım 2022'de AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gayretleriyle Türk Devletleri Teşkilatı'na (TDT) gözlemci statüsüyle katıldığını hatırlatan Tatar, "Nihayetinde bağımsız ve özgür bir halk olarak kendi geleceğini tayin etme hakkını haykıran bir topluluğun, bir milletin kopmaz bir parçası olan Türk halkının, kendi devletiyle Türk Devletleri Teşkilatı'nda bu aşamaya gelmesi, bizler için elbette milat niteliğindedir" ifadelerini kullandı.

Tatar, paneldeki toplantıların "hayırlara vesile olacak kararlar üretmesini" temenni ettiğini kaydetti.

TDT'nin "aşama aşama" güçlendirildiğini ifade eden Tatar, "Dolayısıyla bizler de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak, oraya entegrasyonumuzda, kendi ayaklarımız üzerinde durma potansiyeline erişmenin de bahtiyarlığı içerisinde oluyoruz." dedi.

ersin tatar kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti kktc kıbrıs türk dünyası türk devletleri teşkilatı tdt