KKTC Milletvekili Doğuş Derya'dan Türkiye'ye Sert Eleştiriler

TAKİP ET

KKTC parlamentosunda konuşan CTP Milletvekili Doğuş Derya, Kıbrıs'te federal yöntemle çözümü savunacaklarını belirterek Türkiye'yi sert sözlerle eleştirdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) parlamentosunda konuşan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Doğuş Derya, Türkiye'yi sert sözlerle eleştirdi.

"Bir müzisyen Türkiye'de istek parçayı çalmadığı öldürüldü yahu dün, nedir senin söylediğin?" diyerek Onur Şener cinayetini hatırlatan Derya, "Sarayları olan ama sosyal devlet olmayan bir yer seçime giderken ne yapar biliyor musun? Savaş tehdidini arttırır. Bazen Suriye olur bu, bazen Yunanistan olur bu... Birilerini öteki ilan etmek zorundadır ki kendi seçmenini konsolide etsin" diye konuştu.

"Birileri Milliyetçilik Yarışına Girdi Diye Bu Ülkenin Evlatlarının Geleceği Ortadan Kalkıyor"

"Birileri milliyetçilik yarışına girdi diye bu ülkenin evlatlarının geleceği ortadan kalkıyor ben bundan bahsediyorum. Bir Kıbrıslı yurtsever, bir Kıbrıslı Türk olarak konuşuyorum.

Futbol taraftarı gibi ele almayacaksın bu konuları. Senin ülkende ne oluyor, ona bakacaksın. Biz bu ülkede silahlanmaya karşı, her türlü militarist hareketin kendisine karşı, federal çözümü, siyasi eşitliğe dayalı, iki bölgeli, iki toplumlu federal çözümü savunmaya devam edeceğiz. 

"Önce Türkiye Tanısın KKTC'yi"

İsteyen istediği yerde hamasetini yapsın. 'KKTC'yi tanıyın' demiş Sayın Erdoğan. Önce kendileri tanısınlar lütfen, bu ülkede ayrı bir devlet olduğunu, bu ülkenin kurumları olduğunu, bu ülkenin parlamentosu olduğunu lütfen kendileri tanısınlar önce... Ve siz de bunları sorgulayın. Çok konforludur biliyorum biat kültürü içerisinde burdan gelip birilerine teşekkür etmek ve siyasi ikbalinizi onlara bağlamak. Ama siz bu ülkenin vekilisiniz."

kktc milletvekili derya doğuş tükriye türkiye sert eleştiriler federal cumhuriyetçi türk partisi kıbrsı kıbrıs