KKTC'de Akaryakıt Krizi: Benzin Kuyrukları Oluştu

TAKİP ET

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde akaryakıt sağlayıcısı iki firmanın zam talebi karşılık bulmayınca akış kesildi, istasyonlarda uzun kuyruklar oluştu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde akaryakıt sağlayıcısı iki ana firma, dövizdeki artışı sebep göstererek akaryakıtın pompa fiyatlarına en az 1 TL zam yapılmasını talep etti. Ancak koalisyon hükümetinin istifasıyla muhatap bulamayan firmalar, akaryakıt istasyonlarına yakıt akışını kesti. Firmaların bu kararı krize neden oldu.

Yakıt almak isteyen araç sahipleri istasyonlara akın etti. Akaryakıt istasyonlarında uzun araç kuyrukları oldu. Elinde akaryakıt kalmayan istasyonlar ise kepenk kapatıyor.

Akaryakıt tedarikçilerinin siyasiler üzerinde baskı yaratmak için böyle bir karar aldığını belirten akaryakıt istasyonu sahipleri "Hem vatandaş hem de benzin istasyonu sahipleri mağdur ediliyor. Kaosa kaos, bizde kapatabiliriz ancak bu çözüm değildir. Oturup anlaşılması gerek" diye konuştu.

Geçen hafta ve bu hafta başında akaryakıta gelen zamlar nedeniyle Türkiye'de de benzer akaryakıt kuyrukları görülmüştü. TL'nin hızla değer kaybetmesi nedeniyle akaryakıt fiyatları birkaç gün içinde 1 TL'ye yakın zamlanmış, benzinin ve motorinin litrre fiyatları 8 TL'yi geçmişti. 

kktc akaryakıt kriz pahalılık zam kuyruk benzin motorin türkiye kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti kıbrıs