KKTC'de Sokağa Çıkma Yasağı Uzatıldı

TAKİP ET

Bakanlar Kurulunun aldığı yeni kararlar doğrultusunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ay boyunca devam eden yasak bir kez daha uzatıldı.

Yeni kararlara göre, KKTC genelinde sokağa çıkma yasağı, 26 Şubat’a kadar yürürlükte kalacak. Ancak bazı iş kollarına yönelik gevşetme kararları alındı. Başbakan Ersan Saner, tam kapanma kararına ilişkin yeni düzenlemelerin yapıldığını ifade ederek “Ülkemizde görülen yerel bulaşma sayısında istikrarlı bir düşüş gözlemlendiği için 22 Şubat 2021 tarihinden itibaren işletme ve/veya faaliyetlerin kademeli olarak açılmalarına karar verilmiştir” dedi.

Restoran, kafe ve büfeler yalnızca paket servis, internet üzerinden satış ve gel-al şeklinde hizmet verebilecek. Müşterilerin içeride oturmalarına izin verilmeyecek. Paket servis hizmetleri ise 07.00- 21.00 arasında yapılacak. Giyim mağazaları açık olacak ancak ürünlerin denenmesine yasak olacak.

Ülkede 22-26 Şubat arasında temel ihtiyaçlar hariç olmak üzere sokağa çıkma yasağı devam edecek. Ayrıca 22 Şubat'tan itibaren pazar günleri eczaneler ve fırınlar dışında bütün işletmeler kapalı olacak. Tiyatro, sinema, meyhane, bar, internet cafe, oyun alanları, yüzme havuzu, masaj salonu ve gece kulüpleri kapalı kalmaya devam ederken nişan, mevlit ve düğün yapılmasına izin verilmeyecek.

GÜNCEL VAKA SAYISI

KKTC Sağlık Bakanı Ali Pilli, ülkede son 24 saatte yapılan 5 bin 56 testte;

- 11’i yerel olmak üzere 14 Çin virüsü vakasını,
- Çin virüsü yüzünden bir kişinin daha hayatını kaybettiğini,
- Ülke genelinde 69 kişinin Çin virüsünü yenerek taburcu edildiğini bildirdi.

Pilli, KKTC'deki toplam vaka sayısının ise 3 bin 171’e yükseldiğini, 475 kişinin de tedavisinin devam ettiğini açıkladı. Yoğun bakımda 7 hastanın bulunduğunu belirten Pilli, Çin virüsü yüzünden toplam can kaybının ise 22'ye ulaştığını bildirdi.

KKTC Çin virüsü Kısıtlamalar Sokağa Çıkma Yasağı Ne Zaman Ersan Saner Ali Pilli