KKTC'nin Kaderi 18 Ekim'de Belli Olacak

TAKİP ET

Kuzey Kıbrıs'ta halk 12 Ekim'de sandık başına gitti. Seçim sonucunda hiçbir adayın yüzde 50 bandını geçememesi nedeniyle en yüksek oya ulaşan Tatar ve Akıncı, 18 Ekim günü gerçekleşecek ikinci turda yeniden yarışacak.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), yeni Cumhurbaşkanı'nı seçmek ve Anayasa değişikliği noktasında kararını vermek için 11 Ekim Pazar günü sandık başındaydı. Katılımın yüzde 58.29 seviyesinde kaldığı seçimlerde toplam 110 bin 915 geçerli oy kullanıldı.

Hiçbir adayın yüzde 50'yi geçememesi nedeniyle yeni Cumhurbaşkanı, ilk turda belirlenememiş oldu. Bu nedenle ülke 18 Ekim Pazar günü yeniden sandık başına giderek Ulusal Birlik Partisi lideri Ersin Tatar ile mevcut Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı arasında tercihini yapacak.

İlk turda seçim sonuçları ise şöyle oldu:

Ersin Tatar: Yüzde 32.34

Mustafa Akıncı: Yüzde 29.80

Tufan Erhürman: Yüzde 29.80

Kudret Özersay: Yüzde 5.74

Erhan Arıklı: Yüzde 5.41

Serdar Denktaş: Yüzde 4.17

KKTC'de yorumcular ve halk ikinci tur için ikiye bölünmüş durumda. Bazı görüşlere göre seçimlerin ikinci tura kalacağına kesin gözüyle bakıldığı için katılımın düşük olduğu ve 18 Ekim'de artacak katılım oranının sonucu belirleyeceği düşünülürken farklı kesimler ise yüzde 21.71 oy oranıyla en fazla oy alan üçüncü aday Erhürman'ın ikinci turda Akıncı'yı destekleyeceğini, bu nedenle sonuçların şimdiden belli olduğunu ifade ediyor.

tufan erhürman mustafa akıncı ersin tatar kktc kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti seçimler ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimleri referandum