Knorr Türk Halkına Ne Yediriyor? Bakanlık Sessiz

TAKİP ET

Knorr, aynı ürünleri Avrupa'da ve Türkiye'de farklı içeriklerle sattığı iddiaları karşısında sessizliğini koruyor.

Fatih Altaylı, 22 Kasım'da keleme aldığı yazısında "Gıda dedektifi ortaya koymuş, ben Ayşe Özyılmazel’in sosyal medya hesabından öğrendim. Knorr isimli uluslararası markanın rezilliğini" demiş, "Knorr’un İngiltere’deki tavuk bulyonunun içeriğinde yüzde 3 oranında tavuk yağı ve yüzde 1 oranında tavuk eti var ve İngiltere’deki ürün MSG içermiyor. Aynı markanın Türkiye’deki tavuk bulyonunda ise toplamda on binde 5 oranında tavuk eti var ve MSG içeriyor. MSG dediğimiz şey Monosodyum Glutamat. Bizde bilinen adıyla 'Çin tuzu'" ifadelerini kullanmıştı.

Knorr'un rezaletine ilişkin yeni bir yazı kaleme alan Altaylı, "Knorr’un aynı ürünü Avrupa’da farklı, Türkiye’de farklı içerikle sattığını, Avrupalıların sağlığını korumakla kalmayıp, onlara daha kaliteli bir ürün sunarken Türk tüketicisine içinde tavuk olmayan tavuk suyu bulyonu itelediğini yazdım.

Epey bir mesele oldu. Her yerden ses geldi. İki yerden çıt çıkmadı. Biri Türk halkını kandıran Knorr. Diğeri Türk halkının kazıklanmasına ve belki de zehirlenmesine seyirci kalan Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan.

Her ikisini de vurdumduymazlıklarından ötürü kutluyorum. Belli ki aralarında iyi bir konsensüs var. Belli ki söyleyecek, verilecek yanıt yok.  Belli ki sükut ikrardan geliyor.  Ve belli ki, aynı kaba pislemişler. Bizim yediğimiz kaba" ifadelerini kullandı.

fatih altaylı knorr rezaleti türk halkına ne yediriyor bakanlık sessiz