Koç Üniversitesi Komplosunda Yeni Gelişme: Adı Tecavüz ve Taciz İddialarıyla Anılan Feridun Balaban, Hasan Ege Karanfil'i Taciz Ettiği Gerekçesiyle Yurttan Atıldı

TAKİP ET

Koç Üniversitesi'ndeki komploda yeni bir gelişme yaşandı.

Koç Üniversitesi'ndeki "işkence" iddiaları sosyal medyanın gündemine oturdu. İddiaya göre iki öğrenci, odalarındaki bir başka öğrencinin "yüzüne ütü bastı, kemerle dövdü ve en sonunda yüzünden ve belinden kretuar adlı aletle yaraladı." Bunlara ek olarak Hasan Ege Karanfil adlı öğrencinin ırkçı ifadeler kullandığına ilişkin ses kayıtlarının olduğu belirtildi. Mağdur sıfatıyla adı geçen Feridun Balaban, Kürt ve Alevi olduğu için işkence gördüğünü iddia etti.

TamgaTürk söz konusu iddiaların odağındaki Hasan Ege Karanfil'e ulaştı. Karanfil, Arda Demir ve Feridun Balaban arasındaki kavgaya ilişkin bir dahlinin olmadığını; kavganın Feridun Balaban'ın Arda Demir'e yönelik cinsel tacizi nedeniyle olduğunu belirtti.

Ayrıca Feridun Balaban hakkında daha önce de taciz ve tecavüz olaylarına karıştığına dair iddialar ortaya atıldı. 

Bugün TamgaTürk'e konuşan Hasan Ege Karanfil, Feridun Balaban'ın tacizleri nedeniyle yurt idaresine yaptığı şikayetin sonuçlandığını belirtti. Buna göre Feridun Balaban yurttan atıldı. 

Yurt idaresi Arda D.'nin de ifadesine başvurdu. Arda Demir ifadesinde daha önce bir değişim öğrencisi ile kaldıklarını ve 2023 yılının Ekim ayında Feridun Balaban'ın odalarına geldiğini daha sonra Balaban'ın tacizlerinin başladığını anlattı. Demir, Balaban'ın sürekli olarak kendilerini eşcinsel olduklarına ikna etmeye çalıştığını, boylarını kısalığı ile dalga geçtiğini, kendi cinsel ilişki fotoğraflarını gösterdiğini bu yolla odada üstünlük kurmaya çalıştığını belirtti. Demir'in ifadesine göre Balaban ayrıca Cumhurbaşkanı ve bakanlarla olan fotoğraflarını kullanarak "arkam sağlam" mesajı vermeye çalıştı. 

Hakaretleri devam eden Balaban, Hasan Ege Karanfil'in aile psikolojisi ile ilgili dersten düşük alması üzerine daha önce annesini kaybeden Hasan Ege Karanfil ile "Ailen olmadığı için aile psikolojisinden düşük not aldın." diyerek dalga geçti. 

Arda Demir, Feridun Balaban'ın kendileri ders çalışırken sürekli dokunup rahatsız ettiğini ve önceki odasında yaşadığı cinsel ilişkileri anlatıp yaşı küçük bir İngiliz erkekle ilgili fanteziler anlattığını belirtti.

Balaban tüm bunların ışığında yurttan atıldı.

Feridun Balaban'ın Tacizlerine İlişkin Bilirkişi Raporu Çıktı

Öte yandan Feridun Balaban'ın Hasan Ege Karanfil'e yönelik tacizlerinin yer aldığı mesajlaşmalar bilirkişi raporuna girdi. 

Raporda Feridun Balaban'ın Hasan Ege Karanfil'e yönelik sürekli tacizlerine ilişkin ekran görüntüleri, Karanfil'in kavga olayından önce bunları arkadaşına anlattığı kayıtlar yer aldı. 

14 Kasım'da yaşanan olaydan önce Hasan Ege Karanfil'in bir arkadaşına Feridun Balaban'ı kastederek "tacizci çıktı" dediği görülüyor.

Ayrıca Balaban'ın başkalarını da farklı konularda manipüle edip söylemlerini ses kaydına almaya çalıştığına ilişkin ekran kayıtları da bilirkişi raporuna girdi. 

 

koç üniversitesi feridun balaban hasan ege karanfil arda demir koç üniversitesi taciz koç üniversitesi tecavüz