Koç Üniversitesi Komplosunda Yeni Gelişme: Feridun B.'nin Tecavüzüne Uğrayan Bir Başka Erkek Mağdur Konuştu

TAKİP ET

Koç Üniversitesi'ndeki "işkence" iddiaları sosyal medyanın gündemine oturdu. İddiaya göre iki öğrenci, odalarındaki bir başka öğrencinin "yüzüne ütü bastı, kemerle dövdü ve en sonunda yüzünden ve belinden kretuar adlı aletle yaraladı." Bunlara ek olarak Hasan Ege Karanfil adlı öğrencinin ırkçı ifadeler kullandığına ilişkin ses kayıtlarının olduğu belirtildi. Mağdur sıfatıyla adı geçen Feridun B., Kürt ve Alevi olduğu için işkence gördüğünü iddia etti.

TamgaTürk söz konusu iddiaların odağındaki Hasan Ege Karanfil'e ulaştı. Karanfil, Arda D. ve Feridun B. arasındaki kavgaya ilişkin bir dahlinin olmadığını; kavganın Feridun B.'nin Arda D.'ye yönelik cinsel tacizi nedeniyle olduğunu belirtti.

Koç Üniversitesi'ndeki İddiaların Odağındaki Genç TamgaTürk'e Konuştu

Koç Üniversitesi'nde Alevi ve Kürt Olduğu İçin İşkence Gördüğünü İddia Eden Şahsın Avukatı Hakkında Skandal İddia: Ismarlama Haber mi Yaptırıyor?

Bugün X platformunda paylaşım yapan Melih isimli bir kullanıcı Feridun B.'nin eski sevgilisi olduğunu ve Feridun B.'nin kendisine de cinsel saldırıda bulunduğunu ancak Koç Üniversitesi yönetimiyle bu konuyu paylaşsa da konuya ilişkin bir girişimde bulunulmadığını aktardı.

Melih isimli kullanıcının ifadeleri şöyle:

Madem adalet gene twittera düştü ben de konuşayım. Ben sözü edilen Feridun B’nin eski erkek arkadaşıyım. Ben de Feridun B gibi gay ve Kürdüm. Hasan Ege isimli şahsın oda arkadaşı olsam aynı ırkçılık ve homofobiye maruz kalırdım.

Ben de olayı sizler gibi sonradan üçüncü kişilerden duydum. Olayın dehşetine dair duygularınızın hepsini paylaşıyorum. Bir Kürt olarak ırkçılık/aşırı türk milliyetçiliği konusunda çizgim nettir.

Ben olayı başta Feridun B’nin Arda D isimli oda arkadaşını taciz ettiği ve onun da karşılık olarak yaraladığı şeklinde duydum. Bu konu ile ilgili bir taraf değilim ancak kendi yaşadıklarımı paylaşabilirim.

Ben bizzat Feridun B tarafından Koç Üniversitesi’nin yurdunda 13 Kasım 2022’de cinsel saldırıya uğradım. Ben ona karşı direnirken kollarımdan tutup cinsel uzvunu anal bölgemden içeriye sertçe soktu. Sonrasında “salçalanmak” olarak bilinen olayın üzerine durdu.

Kendisiyle ilişkimin daha sonra da aralıklarla devam etmesinin aleyhime kullanılacağından korktum. Hepinizin gıptayla okuduğu kariyerinin sağladığı, çeşitli siyasilerden tutunuz malum bilimsel kuruluşa kadar uzanan networkü sayesinde bundan kurtulacağına inandığım için hiçbir zaman harekete geçemedim. Kendisi okul yurdunda alkol kullandığı zaman bile yurttan atılma tehlikesini torpille bertaraf etmiş biridir (yurtlarda alkol bence de serbest olmalıdır ve kimse alkol aldığı için atılmamalıdır ama ben olsam yırtamazdım) 15 Kasım 2023’teki olayı duyduktan sonra öğrenci dekanından randevu alarak Feridun tarafından yaşadığım cinsel saldırıyı ve hakkında bildiğim diğer cinsel suçları anlattım.

Benimle yaşadığı olayın dışında kendisinin karıştığı başka bir taciz olayından ve telefonunda eski bir oda arkadaşına, başka bir Koçlu öğrenciye ve okul dışı birine ait röntgen görüntüleri yakaladığımı, bunları rahatsız edici bulduğum başka şeylerle birlikte sildiğimi ve sonra bu yüzden kendisinin sinirlenerek gece vakti yurt odamı bastığını anlattım. Öğrenci Dekanı başta beni iyi niyetle dinledi. Sonra hukuki süreç başlatmak için tekrar yanına gittiğimde yanımda okulun hukuk müşavirini arayarak anlattıklarımdan haberdar etti.

Sonra konuyla ilgileneceklerini, beni ikisinden birinin arayacağını söyleyip terapini aksatma diyerek usulca yolcu etti. O günden bu yana bana hiç kimse ulaşmadı. Ben sadece profesyonel hukukçuların gelip olayı değerlendirmesini istemiştim.

Okulun taciz ve ırkçılık konusundaki genel tavrının ilgisizlik ve üzerini kapatma şeklinde olduğunu pek çok kişiden duyabilirsiniz. Irkçılık ve homofobinin tacizle, farklı tacizlerin de ırkçılık ve homofobiyle kapatıldığı bir ortamda söylediklerim ne kadar ciddiye alınır bilmiyorum. Ben profesyonellerin değerlendirmesini isterdim ama okulumuz anlaşılan gene etliye sütlüye karışmadığı en diplomatik yolu seçmiş. Hiçbirimizin bıçaklı ve cinsel saldırılara maruz kalmadığı güvenli bir kampüs dileğiyle.