Koç Üniversitesi'nde Alevi ve Kürt Olduğu İçin İşkence Gördüğünü İddia Eden Şahsın Avukatı Hakkında Skandal İddia: Ismarlama Haber mi Yaptırıyor?

TAKİP ET

Sosyal medya kullanıcısı tarafından yapılan paylaşımda, Koç Üniversitesi'nde Alevi ve Kürt olduğu için işkence gördüğünü iddia eden şahısın avukatı hakkında skandal iddialar ortaya atıldı. Avukat Alper Sarıca ile gazeteci Dinçer Gökçe'nin geçmişte pek çok kez birlikte çalışıp ısmarlama haber yaptığı iddiaları kamuoyundan büyük tepki topladı.

Türkiye bugün Koç Üniversitesi'ndeki "işkence" iddialarıyla sarsıldı. İddiaya göre iki öğrenci, odalarındaki bir başka öğrencinin "yüzüne ütü bastı, kemerle dövdü ve en sonunda yüzünden ve belinden kretuar adlı aletle yaraladı." Bunlara ek olarak Hasan Ege Karanfil adlı öğrencinin ırkçı ifadeler kullandığına ilişkin ses kayıtlarının olduğu belirtildi. Mağdur sıfatıyla adı geçen Feridun B., Kürt ve Alevi olduğu için işkence gördüğünü iddia etmişti.

F.B.’nin avukatı Alper Sarıca, yaşanan olaylar nedeniyle okul idaresinin de ciddi ihmali olduğunu söyleyerek, TÜBİTAK birincisi bir öğrencinin ayrımcılığa maruz kalmasının vahim nitelikte olduğuna işaret etmişti. Av. Sarıca, “Müvekkilin, kendisine bu saldırıyı yapan fail ile birlikte okuldan uzaklaştırılması, savcılıkça da hakkında adli kontrol istenerek mağduriyetinin iyice artırılması, bu vahşeti tertipleyen diğer oda arkadaşına ise bugüne dek hiçbir yaptırım uygulanmaması oldukça dikkat çekici. Müvekkil açısından hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağım” ifadelerini kullandı.

TamgaTürk, suçlamaların odağındaki Hasan Ege Karanfil'e ulaşarak, Arda D. ve Feridun B. arasındaki kavgaya dahil olmadığını; daha önce kimi ırkçı ifadeler kullansa da bunun söz konusu davayla bir ilgisinin olmadığını ve kendisi milliyetçi olduğu için bu kayıtların davayı çarpıtmak adına ileri sürüldüğüne ilişkin ifadesini almıştı. 

Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda, Koç Üniversitesi'nde Alevi ve Kürt olduğu için işkence gördüğünü iddia eden Feridun B.'nin avukatı hakkında ortaya çıkan skandallar dikkat çekti. Avukat Alper Sarıcı ile Gazeteci Dinçer Gökçe'nin geçmişte pek çok kez birlikte çalışıp ısmarlama haber yaptığı iddiaları kamuoyundan büyük tepki topladı.

 

Skandal iddiaya kanıt olarak sunulan haberler ise şöyle: 

 

 

koç üniversitesi kürt Alevi avukat ısmarlama haber