Koç Üniversitesi'ndeki İddiaların Odağındaki Hasan Ege Karanfil'in Yer Aldığı Dosyayı İnceleyen Avukat TamgaTürk'e Konuştu

TAKİP ET

Halk TV, konuya ilişkin algı yapmaya ve taciz üzerine yaşandığı ileri sürülen bir yaralama olayını ırkçılık temelli sistematik bir işkenceymiş gibi yansıtmaya devam etti

Koç Üniversitesi'ndeki "işkence" iddiaları sosyal medyanın gündemine oturdu. İddiaya göre iki öğrenci, odalarındaki bir başka öğrencinin "yüzüne ütü bastı, kemerle dövdü ve en sonunda yüzünden ve belinden kretuar adlı aletle yaraladı." Bunlara ek olarak Hasan Ege Karanfil adlı öğrencinin ırkçı ifadeler kullandığına ilişkin ses kayıtlarının olduğu belirtildi. Mağdur sıfatıyla adı geçen Feridun B., Kürt ve Alevi olduğu için işkence gördüğünü iddia etti.

TamgaTürk söz konusu iddiaların odağındaki Hasan Ege Karanfil'e ulaştı. Karanfil, Arda D. ve Feridun B. arasındaki kavgaya ilişkin bir dahlinin olmadığını; kavganın Feridun B.'nin Arda D.'ye yönelik cinsel tacizi nedeniyle olduğunu belirtti.

Koç Üniversitesi'ndeki İddiaların Odağındaki Genç TamgaTürk'e Konuştu

Koç Üniversitesi'nde Alevi ve Kürt Olduğu İçin İşkence Gördüğünü İddia Eden Şahsın Avukatı Hakkında Skandal İddia: Ismarlama Haber mi Yaptırıyor?

Bugün X platformunda paylaşım yapan Melih isimli bir kullanıcı Feridun B.'nin eski sevgilisi olduğunu ve Feridun B.'nin kendisine de cinsel saldırıda bulunduğunu ancak Koç Üniversitesi yönetimiyle bu konuyu paylaşsa da konuya ilişkin bir girişimde bulunulmadığını aktardı.

Koç Üniversitesi Komplosunda Yeni Gelişme: Feridun B.'nin Tecavüzüne Uğrayan Bir Başka Erkek Mağdur Konuştu

Melih isimli kullanıcıdan sona 'Bero' isimli bir kullanıcı daha Feridun B.'nin tacizlerine maruz kaldığını açıkladı. 

Ancak bütün bunlara rağmen Halk TV, konuya ilişkin algı yapmaya ve taciz üzerine yaşandığı ileri sürülen bir yaralama olayını ırkçılık temelli sistematik bir işkenceymiş gibi yansıtmaya devam etti

Hasan Ege Karanfil'in yer aldığı dosyayı inceleyen Avukat İbrahim Mete Yılmaz, TamgaTürk'e yaptığı açıklamada konuya tepki gösterdi. Yılmaz şu ifadeleri kullandı:

Geçtiğimiz günlerde Koç Üniversitesi'nde yaşanan olayın aslını savcılığa giderek öğrenmiş ve duyurmuştuk. Ancak tüm açıklamalarımıza rağmen tetikçilik mesleği gereği hala linç kültürü devam ediyor. Feridun B.'nin kendi ifadesinde de yer aldığı gibi Hasan Ege Karanfil'in Feridun'a herhangi bir fiziksel müdahalesi bulunmamaktadır, biz bu gerçekleri sorunca cevap almak yerine operasyon grupları tarafından engellendik ve yayınlar yapılmaya devam ediliyor. Feridun'un avukatları (meslektaş olduğum için utanıyorum) kendi organize medya gruplarıyla olayı çarpıtmaya ve cinsel saldırı suçunu gizleyip işi ırkçılığa oradan da Türk milliyetçiliğine yıkarak işin içinden sıyrılmaya çalışıyorlar. Ancak tam bunu yaparken afişe oldular ve duvara tosladılar. Artırdıkları bu baskıların neticesinde savcılık tekrardan Hasan Ege Karanfil'in ifadesini almak istedi. Bu gayet normal bir durum ancak bu durumda da "bakın biz haklıyız" demek amacıyla yalan algılar içeren haberlerini yapmaya devam ediyorlar. Savcılık yakında iddianamesini hazırlayacak; iddianame ortaya çıkana kadar konuyla ilgili açıklama yapmayacağım. Ancak iddianame hazırlandıktan sonra dediklerim tasdiklendiğinde ite o zaman bu tetikçiler Türk milletine hesap verecekler.

Son bir not olarak savcı bey ben hiçbir şey söylemeden 'Avukat bey soruşturma rutininde ilerliyordu ancak nasıl oldu bilmiyoruz birden bire yayıldı ve bu hale geldi ama biz işimizi bitirmek üzereyiz yakında iddianemeyi yazacağım' değerlendirmesinde bulundu. Bu sözlerini de yorum katmadan paylaşıyorum.

Hasan Ege Karanfil'in Feridun B. adlı şahsa hiçbir temaslı fiziksel saldırı teması vs. yok bunu Feridun da söylüyor. 
 

hasan ege karanfil feridun balaban feridun b halk tv dinçer gökçe