Koç Üniversitesi'ndeki İddiaların Odağındaki Hasan Ege Karanfil Konuştu

TAKİP ET

Koç Üniversitesi'ndeki "işkence" iddiaları sosyal medyanın gündemine oturdu. İddiaya göre iki öğrenci, odalarındaki bir başka öğrencinin "yüzüne ütü bastı, kemerle dövdü ve en sonunda yüzünden ve belinden kretuar adlı aletle yaraladı." Bunlara ek olarak Hasan Ege Karanfil adlı öğrencinin ırkçı ifadeler kullandığına ilişkin ses kayıtlarının olduğu belirtildi. Mağdur sıfatıyla adı geçen Feridun B., Kürt ve Alevi olduğu için işkence gördüğünü iddia etti.

TamgaTürk söz konusu iddiaların odağındaki Hasan Ege Karanfil'e ulaştı. Karanfil, Arda D. ve Feridun B. arasındaki kavgaya ilişkin bir dahlinin olmadığını; kavganın Feridun B.'nin Arda D.'ye yönelik cinsel tacizi nedeniyle olduğunu belirtti.

Koç Üniversitesi'ndeki İddiaların Odağındaki Genç TamgaTürk'e Konuştu

Koç Üniversitesi'nde Alevi ve Kürt Olduğu İçin İşkence Gördüğünü İddia Eden Şahsın Avukatı Hakkında Skandal İddia: Ismarlama Haber mi Yaptırıyor?

Bugün X platformunda paylaşım yapan Melih isimli bir kullanıcı Feridun B.'nin eski sevgilisi olduğunu ve Feridun B.'nin kendisine de cinsel saldırıda bulunduğunu ancak Koç Üniversitesi yönetimiyle bu konuyu paylaşsa da konuya ilişkin bir girişimde bulunulmadığını aktardı.

Koç Üniversitesi Komplosunda Yeni Gelişme: Feridun B.'nin Tecavüzüne Uğrayan Bir Başka Erkek Mağdur Konuştu

Melih isimli kullanıcıdan sona 'Bero' isimli bir kullanıcı daha Feridun B.'nin tacizlerine maruz kaldığını açıkladı. 

Bugün bir açıklama yapan Hasan Ege Karanfil, Feridun B.'nin AKP tarafından korunup kollandığını ve 22 mağduru olduğunu ileri sürdü. 

Karanfil şu ifadeleri kullandı: 

Feridun B. isimli 22 mağduru olan bir seri tecavüzcü var. İnsanlarla tanıştığı andan itibaren 7/24 ses kaydına alıyor ve günler süren bu ses kayıtlarından kişi için sıkıntılı olabilecek kısımları kırpıyor. 

O insana cinsel saldırıda bulunacağı günü bekliyor, onu cinsel olarak taciz ediyor, dozu yavaş yavaş artırıyor, hassas noktalarından vuruyor, insanların politik olarak tartışmalı düşünceleri olabilecek yerlerini deşiyor, o noktalarda konuşmayı geliştiriyor, insanları kışkırtarak istediği şekilde konuşturmayı bir şekilde başarıyor. 

Bu ses kayıtlarını elde ettikten sonra sıra tecavüzü planlamaya geliyor. Kişilere tecavüz ediyor, şikayet edilmekle tehdit edildiği zaman da AKP tarafından korunuyor olmasıyla ve bu ses kayıtlarıyla tehdit ediyor. 

Örneğin, eski mağdurlardan biri Kürt ve biraz Kürtçü düşünceleri de var. O insanı bir şekilde konuşmanın derecesini aşama aşama artırıp destekleyerek Abdullah Öcalan / PKK savunacak şekilde konuşturup ses kaydına alıyor. Biraz masum bir çocuk aslında bu kişi sanırım, "Kürtler de haklı..." gibi bir şekilde lafa giriyor ama aşama aşama manipüle edilip "Kürdistanı kurmak gerek." demeye kadar gidiyor. Sonra Feridun buna da tecavüz ediyor. Bu kişi tecavüzü şikayet etmeye kalktığı zaman, "elimde bu var, terörden içeri alınırsın, adın teröriste çıkar, eğitim hayatın biter." diyor. Susturduğu bir kişi daha. Kendisinin anlattığı böyle. Hala şikayet etmekten korkuyor. 

Mağdurlardan biri de benim, kendimi bir şekilde kurtarabilmeyi başardım şükür ama kurtaramayabilirdim de. Kendisinin boyu 185'in üzerinde, 150 kilo, dev gibi bir adam. Ben 170'ten kısa zayıfça bir çocuğum. Beni de görmüş olduğunuz saçma sapan cümleleri kurdurtacak doğrultuda kışkırtmış oldu, sonra da bunları üst üste söylenmiş gibi kırpıp montajladı, medyaya sürdü, "Kürt'üm ve Aleviyim, işkence gördüm" dedi. 

Bu arada, Koç Üniversitesi nezdinde cinsel taciz ve cinsel saldırı suçundan dolayı Feridun'u şikayet eden tek mağdurun ben olduğunu öğrendim. 

Eğer kendisi, benim beyanımın "itibarsız" olması sonucu aklanırsa, okulda bir seri tecavüzcünün elini kolunu sallayarak gezmesine sizin oluşturduğunuz "ırkçı Hasan" miti sebep olmuş olacak. Sonrasında tecavüz edeceği herkesin vebali bana ırkçı diyen ve aleyhimde konuşan herkesin üstüne kalır. Geri dönmek için hala geç değil.

Bana karşı olumsuz söylemini hala sürdüren, hala benden özür dileyip gönlümü almaya çalışmayan, yanımda olduğunu belirtmeyen arkadaşlara bile kızamıyorum, yapım gereği çok öfkelenebilen bir insan değilim, kırgınlık duyuyorum sadece. Ama umarım hatalarından dönerler.

Ses kayıtları konusunda, bilirkişi bunların montajlanmış olduğunu ortaya koyacak, sadece bekleyin. Bunların montaj olduğu ortaya çıktığında ve kanıtlandığında bile özür dilemeyecek kadar yüzsüz olduğundan korktuğum insanlar var.

 

hasan ege karanfil feridun balaban koç üniversitesi taciz ırkçılık