Koç Üniversitesi, Yurt İmkânı Sağlayacağını Söylediği Öğrencileri Sokakta Bıraktı

TAKİP ET

Koç Üniversitesi, şehir dışından gelen öğrencilere yurt imkanı sağlayacağını açıklamasına rağmen yüz yüze eğitime geçilmeden 2 hafta önce kararından vazgeçtiğini açıkladı.

Koç Üniversitesi, şehir dışından gelen ve barınma problemi çeken öğrencilerine yurt imkanı sağlayacağını açıkladıktan bir süre sonra karardan vazgeçildiğini duyurdu. Üniversitenin açıklamasına güvenerek hazırlık yapmayan öğrenciler, yüz yüze eğitime 2 hafta kala verilen yeni karar sebebiyle mağdur oldu. 

Üniversite çevresinde uygun fiyatlı ev olmaması ve araştırma yapmak için vakit kalmaması sebebiyle isyan eden öğrenciler sosyal medyada 'KoçÜnilininKalacakYeriYok ' ve 'KoçÜniÖğrencileriniYurtsuzBırakıyor' etiketli kampanya başlatarak seslerini duyurmaya çalıştı.

Koç Üniversitesi Rektörü Umran İnan imzasını taşıyan, “Uygun sayıda öğrencimizin Sağlık Bakanlığı, devlet otoriteleri ve kendi sağlık ve hukuk uzmanlarımızca önerilen önlemlere sıkı bir şekilde bağlı olarak yurtlara gelmelerine izin verilecektir. Ancak bu noktada, ikametleri İstanbul dışında olan tüm öğrencilerimizi ve İstanbul’da ikamet eden öğrencilerimizin de pek çoğunu yurtlarımıza yerleştirebilir durumda olduğumuzu söyleyebiliriz” mesajına rağmen yurtlara yerleşemeyen öğrenciler, kendilerine verilen yurt bursuna da ulaşamadıklarını belirterek üniversite yönetimine tepki gösterdi.

koç üniversitesi yurt garantisi verdiği öğrencileri sokakta bıraktı