Koca, Türkiye'de Mutasyonlu Virüsün Görüldüğünü Açıkladı

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de mutasyonlu virüs tespit edilen 15 kişi olduğunu ifade etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilk olarak İngiltere'de tespit edilen mutasyona uğramış Çin virüsünün Türkiye'de de görüldüğünü açıkladı. Mutasyon geçiren virüsün, %65 oranında daha bulaşıcı olduğu ifade ediliyor.

İngiltere'den Türkiye'ye gelen kişiler arasında 15 kişide mutasyonla virüse rastlandığı ifade edilirken, İngiltere'den Türkiye'ye girişleri durduruldu.

Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor:

"İngiltere kaynaklı virüs mutasyonu hakkında bilgilendirme

Bilindiği üzere İngiltere tarafından duyurulan virüsteki mutasyon ile ilgili olarak tedbirler alınmış ve bu ülkeden yurda girişler askıya alınmıştı. Ayrıca son dönemde İngiltere’den ülkemize girmiş kişilerin tamamı da geriye dönük tarama altına alınmıştı. Halk Sağlığı referans laboratuvarlarımızın da yurdun çeşitli bölgelerinden düzenli taramalar yaptığını da bildirmiştik.

İngiltere’den son dönemde yurda giriş yapan ve PCR test sonucu pozitif çıkan kişilerden geriye dönük taramalar neticesinde 15 kişide yeni mutasyon ile uyumlu virüs yükü tespit edilmiştir. Bu kişiler tarama başladığından beri izolasyon altındadır. İzolasyonları devam eden kişilerin temas çevreleri de karantinaya alınmış ve yaygın temas taraması yapılmış ve kontrol altına alınmıştır.

Yurt çapında yapılan düzenli taramalarda Mutasyonlu virüs İngiltere’den giriş yapan kişiler dışında tespit edilmemiştir. İngiltere’den yurda girişler geçici olarak tamamen durdurulmuştur.

Gelişmelerden vatandaşımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz."

mutasyon çin virüsü ingiltere avrupa hollanda belçika italya dsö virüs dünya sağlık örgütü ulaşım havayolu ulaşımı