Kocaeli'nde Cinayet: 'Mezarlıktaki Defineyi Çıkarmak İçin Kan Lazımdı'

TAKİP ET

"Biz definecilikle uğraşıyorduk. Ş.T. mezarlıktaki defineyi çıkarmak için kan lazım olduğunu söyledi."

11 Temmuz İzmit Tavşantepe Mahallesi'nde kuzeni Ş.T.'nin evinde yatıya kalan Olcay Ersoy (27) sabaha karşı silahla başından vurulmuş halde ölü bulundu. Ersoy'intihar ettiği iddiasına ilişkin polisin başlattığı soruşturmada Ş.T. ve eşi Fatih T. gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemede Fatih T. hakkında tuutuklama kararı verildi.

Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Ş.T. ve Fatih T. suçlamaları reddetti. Tutuklu sanık Fatih T. olay günü Emre Ş., Olcay Ersoy ve eşiyle birlikte evlerinde oturduklarını anlattı.

Olcay Ersoy'un eşi Ş.T.'nin akrabası olduğunu belirten Fatih T., "Emre ve Olcay alkol kullandı ancak ben kullanmadım. Evde birlikte oturduğumuz zaman zarfında komşumuz Tahsin ve eşi Yasemin bize geldi. Onlar da alkol almaya başladı. Bir süre sonra alkolün etkisiyle Olcay ve Emre arasında sözlü tartışma çıktı, ancak darp olayı olmadı. Tartışma sırasında eşim Ş. aralarına girdi. Bu esnada Emre elini havaya kaldırdığı esnada eli eşimin yüzüne çarptı. Olcay Emre'ye, 'Sen ne yapıyorsun?' diyerek çıkıştı. Bu tartışma üzerine Emre'yi evden gönderdim. Bir süre sonra Tahsin ve eşi de evden ayrıldı. Daha sonra eşim ve çocuklar uyumak için üst kata çıktı. Biz Olcay ile aşağıda salonda kaldık" ifadelerini kullandı.

"Ben Öldürmedim"

Olcay Ersoy'un daha önce de evlerinde yatıya kaldığını anlatan Fatih T. "O gün de bizde kalacaktı. O gece bana eşinden dolayı sıkıntısı olduğunu anlattı, ancak ne sıkıntısı olduğunu anlatmadı. Karşılıklı iki çekyatta yattık. Daha doğrusu ben uyuyakaldım. Sabaha karşı bir el silah sesine uyandım. O heyecanla kalktığımda Olcay’ın yerde yattığını gördüm, bağırmaya başladım. Sonra üst kata çıkıp eşime seslendim. Olcay’ı kucakladığım gibi hastaneye götürdüm. Olaylar bu şekilde gerçekleşmiştir. Olcay’ı ben öldürmedim. Olcay'ın silahım olduğundan haberi vardı, daha önce gidip gelmesinden dolayı silahın yerini biliyordu. Olay tarihinde silahı görmedi diye biliyorum" dedi.

"Olcay Bana 'Bıktım Kendime Kıyacağım' Demişti"

Kuzeni Olcay Ersoy'u kendilerinin bakıp büyüttüklerini anlatan Ş.T., o gün kendisine eşiyle bir derdinin olduğunu ve anlatmak istediğini belirterek "Eşimle düğünden döndükten sonra Olcay ve Emre bizim eve içkili bir şekilde geldi, ellerinde de içki poşetleri vardı. Emre Ş. ise amcamın damadı olur. Bir süre sonra komşularımız da geldi. Olay tarihinde ben ve eşim alkol almadık. Emre sürekli Olcay'ın sözünü kestiği için aralarında tartışma çıktı. Aralarındaki soğukluk geçsin diye müzik açarak onları oyuna kaldırdık. Emre oyun oynarken bilerek mi bilmeyerek mi yaptı bilmiyorum ama ellerini havaya kaldırınca yüzüme geldi. Olcay bunun üzerine Emre'yi evden kovdu. Bir süre sonra komşularımız da evden gidince ben uyumaya gittim. Sabaha karşı eşim bağırarak beni uyandırdı, aşağıya indiğimde Olcay yerde yatıyordu. Eşim Fatih, 'Ben yapmadım' diye bağırmaya başladı. Onu alıp hastaneye gittik. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Olcay böbrek hastasıydı, evimiz hastaneye yakın olduğu için diyalize gidip gelirken bize uğruyordu. Eşiyle arası bozuk olduğu için Olcay bana, 'Bıktım, kendime kıyacağım' demişti. Bu adamın başını karısı yaktı. Suçsuz yere benim başımı yaktılar" ifadelerini kullandı.

"Mezarlıktaki Defineyi Alabilmemiz İçin Kan Lazım"

Olcay Ersoy'un abisi Volkan Ersoy ise sanıklardan şikayetçi oldu. Olcay Ersoy'un yıllardır böbrek hastası olduğunu ve diyalize girdiğini belirten Volkan Ersoy, "Eşinin böbreğini alarak ikinci bir hayata başladı. Eşinin böbreğini aldıktan 8 ay sonra intihar etmesi mümkün değildir. İntihar vakalarında intihar eden kişi vedalaşmasını yapar. Olcay böyle bir şey yapmamıştır. Fatih ve Emre define arayan kişilerdir. Olay sonrasında araştırmalarıma göre Fatih, Tuncay V. ve Emre, bölgedeki mezarlıkta kazı yapmaya niyetlenmişler. Bu mezarlıktaki defineyi alabilmeleri için de kan akması gerekiyormuş. Bu sebeple kardeşimin öldürüldüğünü düşünüyorum" dedi.

"Olcay'ın İntihar Etmesi Mümkün Değil"

O gece evde olan Emre Ş. ise "Olcay benim eşimin kuzeni olur. Çocuğumun doğumunu kutlamak için Fatih ve Ş.T.'nin evine gittik. Ben, Olcay, Fatih ve Ş. definecilik işiyle uğraşıyorduk. Ş.T., defineyi çıkarmak için mezarlığa kan lazım olduğunu söyledi. Olcay'ı bu sebeple öldürmüş olabilirler. O gece bence hedef bendim ama tartışma sebebiyle evden erken ayrıldım. 'Define olayında kan lazım' muhabbeti Olcay ölmeden bir hafta kadar önce konuşulmuştu. Olcay'ın hayalleri vardı, ikinci çocuğunu kucağına alması için tedavi de oluyordu. Olcay'ın intihar etmesi mümkün değil" diye konuştu.

Fatih T.'nin tutukluluğunun devamına karar verilerek duruşma ertelendi.

kocaeli cinayet mezar mezarlıkta define almak çıkarmak için kan lazımdı izmit fatih olcay ersoy