Kocaeli'nde Yol Çalışması Esnasında NATO Petrol Boru Hattı Delindi: Sızan Akaryakıt, Sapanca Gölü'ne Karıştı İddiası

TAKİP ET

Kocaeli'nde yol çalışması sırasında NATO petrol hattının bir kolu delindi, sızan akaryakıt Sapanca Gölü'ne aktı.

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde, yol çalışması yapıldığı sırada NATO boru hattının bir kolu delindi. Boru hattından sızan akaryakıt Sapanca Gölü'ne aktı. 

Kocaeli'de yol çalışması yapıldığı sırada delinen boru hattından sızan akaryakıt önce Maşukiye Deresi'ne, oradan da Sapanca Gölü'ne karıştı. Ekipler duruma müdahale ederken kuyuya dolan ve boruda kalan akaryakıt tahliye edildi. Ancak borulardaki basınç artınca sızıntı da hızla büyüdü. Sakarya Gölü'nün bir kısmı akaryakıtla kaplandı. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, su yüzeyine barikat kurararak sızıntının büyümesine engel olmaya çalıştı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi konuyla ilgili yaptığı açıklamada akaryakıt sızıntısının kontrol altına alındığını duyurdu. Aynı zamanda akaryakıtın, göl çevresinde bulunan içme suyu alım noktalarına ulaşmasının engellendiği de ifade edildi. 

Vatandaşlar ise duruma tepki gösterdi. Bölgeye içme suyu sağlayan Sapanca Gölü'nün çevresine boru hattı konulmasına tepki gösteren vatandaşlar Sapanca-Sakarya-Kocaeli'nin deprem bölgesinde yer aldığına değindi. ÇED Raporu olup olmadığını sorgulayan bir X kullanıcısı şu ifadeleri kullandı: 

"Yol çalışması dedikleri seçim çalışması; hiç bir kurumun birbirinden haberi yok. Doğalgaz, telefon, internet, petrol hattı gibi tehlikeli veya stratejik noktaların planlaması, yer işaretleri yok. Petrol boru hattı hem göl kenarı hem de yol çalışması yapılacak kamuya açık alan! Bu ülkedenin kendisi havai fişek!"

 

 

 

 

 

nato petrol boru hattı kocaeli sapanca gölü sakarya akaryakıt akaryakıt sızıntısı