Kocaeli Tabip Odası Başkanı: Tükenmeye Doğru Gidiyoruz

TAKİP ET

Kocaeli Tabip Odası Başkanı Ömer Ardaman, Çin virüsü hakkında " Önlenemediği takdirde tükenmeye doğru gidiyoruz' ifadelerini kullandı.

Çin virsüne bağlı ölüm ve vaka sayıları Türkiye'de artış göstermeye devam ederken Kocaeli Tabip Odası Başkanı Ömer Ardaman, salgının Kocaeli'deki seyrini değerlendirdi.

Ardaman, kış aylarının yaklaşmasıyla, grip ve Çin virüsünün birbirlerini tetikleyerek, vaka sayılarında ciddi artışlara yol açacağını belirterek, “Sağlık çalışanlarının hastalığa yakalanma ve ölüm oranları yüksek. Çünkü virüsü çok yüksek oranda alıyoruz. Önlenemediği takdirde tükenmeye doğru gidiyoruz” dedi.

Salgında gidişatın kötü olduğunu belirten Ardaman, hasta sayısına işaret ederek, “Özellikle Kocaeli özelinden söylersek, ilk günlerden daha fazla hastamız var. Bakanlığın aldığı kararla birlikte şu anda pozitif olup ağır semptom taşımayanları hastanelere yatırmıyoruz. Bundan dolayı boş yataklarımız var. Fakat ağır vakalarda da ciddi seviyelere geldik, servislerimiz doluyor” şeklinde konuştu.

Çocukkların okulda maske takmasının önemli olduğunu belirten Ardaman, “Okullar açıldı, çocuklar semptomları olmadan hastalığı geçiriyorlar. Dolayısıyla vaka oranları çok fazla olabilir. Bu konuda çok dikkat edilmesi gerekir. Özellikle çocukların bir arada olduğu dönemlerde, kesinlikle maskeli olmaları gerekir. Fakat bunlar çocuk, bunun nasıl sağlanacağını bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

kocaeli tabip odası ömer ardaman kocaeli çin virüsü korona kış vaka tükenmeye doğru gidiyoruz