Kocaeli Üniversitesi Başıboş Köpeklere Teslim: Öğrenciler İsyan Etti

TAKİP ET

Türkiye'nin başıboş köpek sorunu büyüyerek sürüyor.

5199 sayılı kanunun bir çözüm üretmemesi nedeniyle Türkiye'nin başıboş köpek sorunu büyüyerek ve kronikleşerek sürüyor.

Kocaeli Üniversitesi'nde daha önce başıboş köpek saldırıları meydana gelmiş ve TamgaTürk olayları haberleştirmişti: 

Kocaeli Üniversitesi Kampüsü Başıboş Köpeklere Teslim: Bir Öğrenci Saldırıya Uğradı


Okulda öğrenim gören Aleyna Güven isimli bir öğrenci de köpek saldırısına maruz kaldı ve başına gelenleri sosyal medyadan duyurdu. "Artık tek çarenin Twitter olduğunu düşünüyoruz" diyen Güven, şu ifadeleri kullandı:

"7 nisan perşembe yurda girmek için 3 kız kampüse girdik ve yabancı bir köpek peşimize takıldığı için okulun tüm köpekleri üzerimize doğru koşmaya başladı. Yabancı köpek bizim arkamızdan geldikçe okulun tüm köpekleri yaklaşık 20 30 tane köpek hırlayarak üzerimize geldi. Bacaklarımızın etrafında hırlayan köpeklerden dolayı tek adım dahi atamadık. Çığlık attık kendimizi duyurduğumuz halde yurt ve okul güvenliği bize yardım etmedi.

Okul yemekhanesi ile yurt arasında olmamıza rağmen kimse bize yardım etmedi. Şans eseri bir araba durdu bizi aldı ve 200 m ötedeki yurt kapısına kadar götürdü. Hayvanseveriz ama bu artık hayvanların mekan tutması ve insanları madur etmesidir. Bizim yazmadığımız yetkili site etmediğimiz şikayet kalmadı.O an kameraya çekilmiyor.

Biz de hayvanların beslenmesini istiyoruz ama bu şekilde olmamalı. Köpeklerden korkmayan bir insan olmama rağmen bu olaydan sonra ağladım ve korkuyorum artık. Akademisyen hocamızın kolu kırıldı, arkadaşlarımız ısırıldı, bizi bugün araba kurtarmasa hepsinden daha beter olacaktık. Belki yarın hastane acilinde de olabiliriz. Gerçekten bu hayvanseverlikten çok daha öte. Bizim özellikle de yurt öğrencilerinizin canı tehlikede hocam. Biz yardım bekliyoruz ve sayımız az değil."

Aleyna Güven'in sözlerini teyit eden Buse isimli bir başka öğrenci ise şu ifadeleri kullandı:

"Kocaeli Üniversitesi'nde 4. senem ve geldiğimden beri her sene en az 6-7 kere köpekler tarafından saldırıya uğruyorum. Kampüs içerisinde bulunan yurtta kalıyorum ve akşam 7-8'den sonra dışarı çıkamıyorum. Sırf köpekler tarafından saldırıya uğramaktan korktuğum için.

Tek başıma kampüste yürüyemez hale geldim. Bu durumdan dolayı nereye başvurduysam geri dönüş alamadım. Biz hayvan düşmanı değiliz. Bize bu gözle bakılmasından hoşlanmıyoruz. Sadece sesimizin duyulmasını ve gereken şeylerin yapılmasını istiyoruz."

Kocaeli Üniversitesi'nde 4. senem ve geldiğimden beri her sene en az 6-7 kere köpekler tarafından saldırıya uğruyorum. Kampüs içerisinde bulunan yurtta kalıyorum ve akşam 7-8'den sonra dışarı çıkamıyorum. Sırf köpekler tarafından saldırıya uğramaktan korktuğum için. https://t.co/LWxTeoIOEH

— Buse (@mevzucubuse) April 7, 2022 

Mahra Melin Pınar'ın Annesi Derya Pınar'dan Acı Sözler: 'Özür Dilerim Anneciğim Köpekler Saldırdı' Dedi

 

Başıboş Sokak Köpeklerinden Kaçarken Otomobilin Çarptığı Rabia Kallı Hayatını Kaybetti

kocaeli üniversitesi başıboş köpeklere teslim öğrenciler sosyal medyada isyan etti