Kocaeli Üniversitesi Kampüsü Başıboş Köpeklere Teslim: Bir Öğrenci Saldırıya Uğradı

TAKİP ET

Kocaeli Üniversitesi kampüsünde köpeklerin saldırısına uğrayan üniversite öğrencisi o anları kaydetti.

Kocaeli Üniversitesi'nde okuyan Meral isimli öğrenci kampüste başı boş köpeklerin saldırısına uğradı.

O anları kaydeden öğrenci, yetkililerden yardım istedi.

Türkiye'nin hemen her yeri başıboş sokak köpeklerinin saldırılarından muzdarip.

Başıboş köpekler insanların canlarını tehdit ediyor. Yetkililer ise herhangi bir önlem almama konusunda birbirleri ile yarışıyor.

Kocaeli Üniversitesi'nde okuyan ve kaldığı yurda gitmek isteyen Meral isimli öğrenci tek başınayken başıboş köpeklerin saldırısına uğradı. Sırt çantası sayesinde köpeklerden üniversite öğrencisi, yaşadıklarının bir kısmını kayıt altına almayı başardı.

Öğrenci, "Buradaki sorun bambaşka, başı boş aç köpekler bizi yemek olarak görüyor" ifadelerini kullandı.
 
İşte o feryat dizisi:


"Sayıları 400-500"


"Merhaba bugün sizlere başımdan geçen bir olayı anlatacağım. Kocaeli Üniversitesi Umuttepe kampüsünde okuyorum. Bildiğiniz gibi Umuttepe'de köpekler yaşamakta ve sayıları 20-30 değil yaklaşık 400-500 civarı.

Buraya geldiğimden beri önce oda arkadaşım bir köpek tarafından ısırıldı. O korkuyordu normal dedim ama kendim bugüne kadar köpek koşsa bile köpektir koşar havlar dedim


"Yurda Giriş Çıkış Saatlerini Köpeklere Göre Ayarlıyoruz"


Gece saatlerine kalmayınca köpekler bir şey yapmaz denildi gece saatlerine kalmadım. Herkes gibi normal olanı yaptım ki ben ve benim gibi birçok arkadaşım kampüse yurda giriş çıkış saatlerini köpeklere göre ayarlıyoruz.
 
Daha önceden birkaç kez bana doğru koşmuşlardı kendimi kapalı alana almıştım ama bu sefer farklıydı ve kimse yoktu.
 
Akşam 6 buçuğa yakın fakülteden çıkıp kütüphaneye uğrayıp ardından yurduma dönecektim lakin yolda kendi halimde yürüyordum. Arada belli bir mesafe vardı. 10 tane köpek belki de daha fazla hepsi birden havlayIp benden tarafa doğru koşmaya başladılar.

 
"Kimse Yardıma Gelmedi"


Önce dedim ki hayır sakin ol Meral sana gelmiyorlar panik yapma dedim lakin hepsi birden çevremi sardı bana ufak bi alan bırakıldı ve yanımda kimse yoktu her şeyi geçtim koca kampüste hiç kimse yoktu beş on dakika boyunca benim üzerime doğru gelip havlamaya+
 
Havlamaya başladılar o an ağızdan çıkan tek şey yardım edin diye bağırıp çığlık atmam oldu sırt çantam vardı onu savurup kendime alan açmaya çalıştım elim ayağıma dolanmıştı hem korku hem şok içindeydim
 
Hiçbir şekilde kimse gelmedi yanıma çığlığım kimseyi duyurmaya yetmedi çantamı savurmaktan başka bir şey kalmadı ve en sonunda ben de yorulmuştum her şeyi göze alıp o an ısırılmaya göz yummustum. Şu an ısırılmadım evet ama o an çantam yanımda olmasaydı ben kendimi koruyamasaydim belki şu an hafif sıyrıklar değil de daha kötü bır halde olacaktım. Çünkü 10 tane köpeğin saldırısından bahsediyorum.Gerçekten hiçbir kinim nefretim olmadı hayvanlara bunu bu yüzden yazmıyorum.

 
"Köpekler Bizi Yemek Olarak Görüyor"


Sadece olayın fazla hafife alındığını düşünüyorum. Evet bu köpekler on yıldır belki de daha fazla bu kampüsteydi. Ama artık bu köpeklere bakılmıyor su dahil verilmiyor hayvanlar yerde erimiş karlı çamurlu suları içiyor ve aç bir şekilde oldukları için biz öğrencilere saldırıyor.

Bu sadece kız öğrenciler olarak değil erkekler de dahil birçok erkek arkadaşım şikayetçi bu durumdan. Yüzlerce köpek var ve hepsinin yemeğine yetişilemiyor anladığım ve gördüğüm kadarıyla. Bugün yaşadığım olayı telefonum yanlışlıkla kayda almış o anki korkularım, çaresizliğim ve haykırışlarım. Gerçekten çok üzgünüm ve şu an artık çoğu kişi olduğu gibi ben de köpeklerden korkuyorum lütfen bir şey yapın.

Benim neredeyse hergün okulum var sabah 9 akşam 6. Yaşadığım olayı daha atlatamadım bile. Gerçekten daha fazla kişinin korku içinde olmasını istemiyorum. Bir şeylerin olması için daha kötüsünü mü yaşamamız lazım illa lütfen gerekeni yapın burası kampüs barınak değil"

köpek saldırısı kocaeli üniversitesi köpek sokak köpekleri başıboş köpekler köpek dehşeti