Kocaeli'de Saadet Zinciri Dolandırıcılığı

TAKİP ET

Çiftlik Bank dolandırıcılığının etkileri sürerken bu kez de Kocaeli'de Turcoin dolandırıcılığı ortaya çıktı. Yerli Bitcoin safsatasıyla 200 milyon lira vurgun yaptılar.

Kocaeli'de Sadun Kaya ve Muhammet Satıroğlu, yerli kripto para birimi oluşturuyoruz vaadiyle 12 bin kişiyi dolandırdı. Kendilerini 25 milyon müşterili 5 milyar dolar cirolu bir şirketin sahibi gibi gösteren kişiler kısa sürede binlerce kişiye ulaşarak kolay para vaadiyle insanları dolandırdı.

Yerli kripto para birimi Turcoin oluşturuyoruz ve yeni üye getirene ek bonus para veriyoruz sözleriyle insanları kandıran dolandırıcıların sistemi tipik bir saadet zinciri özelliği olarak 6-7 ay gibi bir sürede çöktü.

Lüks Oteller İhtişamlı Toplantılar

Kurbanlarını lüks otellerde şatafatlı toplantılar düzenleyerek kendilerine çeken dolandırıcılar, ilk aylarda ödemeleri düzenli yaparak insanların güvenlerini kazandı. Bu şekilde daha fazla müşteri kazanarak piramiti büyüttüler. Böylelikle 6  ay içinde 12 bin kişiyi toplamda 200 milyon lira dolandırdılar.

Şikayetler üzerine harekete geçen emniyet aralarında Sadun Kaya ve Muhammet Satıroğlunun da olduğu 37 kişiyi tutuklayarak mahkemeye gönderdi.

kocaeli saadet zinciri dolandırıcılık kripto para bitcoin turcoin