Kod 29 ile İşten Çıkarılan İşçilerden Suç Duyurusu

TAKİP ET

Gaziantep'te sendikalı olduktan sonra Kod-29 ile işten atılan işçiler fabrika yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gaziantep’te, sendikalı oldukları gerekçesiyle Kod-29 (ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranış) ile işten çıkarılan Yasin Kaplan Halı ve Güven Boya işçileri, fabrika yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu yaptıktan sonra açıklama yapan DİSK-Tekstil Gaziantep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen, işyeri yönetiminin çalışmaya devam eden işçileri baskı, tehdit ve mobingle sendikadan istifaya zorladıklarını iddia etti.

İşçilere, kademe yükseltme karşılığında sendikadan istifa etmeyi dayatmak suçtur diyerek açıklamalarını sürdüren Türkmen, ''İşçilerin T.C. numaralarını ve e-devlet şifrelerini vermeye zorlamak, işçilerin üstünü arayarak telefonlarına el koymak, işçilerin telefonlarını incelemek suçtur. İşçileri tek tek sorgu odasına çağırıp sorguya çekmek suçtur. Sendikadan istifa etmeleri için işçiler üzerinde baskı kurmak suçtur. Yasin Kaplan yönetimi ve özellikle de insan kaynakları müdürü Nezmin Geyik, işçilere karşı bütün bu suçları işleyerek kendini yasaların üstünde görmektedir. Bu suçların hepsini işveren ve işyeri yönetimi işliyor. İşçileri ahlaksızlık ve kötü niyetle suçlayarak işten atanlar onlar; yasaları çiğneyen, işçilerin anayasal hakkını kullanmasına engel olan, türlü suçları işleyenler onlar, fakat ahlaksızlık ve kötü niyetle suçlanan işçiler'' diyerek isyan etti.

Sendikalı olduğu için işçiyi işten atmanın yasal ve anayasal hakları ihlal etmek olduğunu belirten Türkmen, '' İki fabrika yönetimine de bir kez daha sesleniyoruz; bu suçları işlemekten vazgeçin'' dedi.

gaziantep sendika kod 29 disk tekstil işçi eylem grev protesto yasin kaplan halı güven boya