Kod Kullanmadan iPhone Oyunu Nasıl Yapılır?

TAKİP ET

Kod kullanmadan iPhone oyunu nasıl yapılır? iPhone için özel olarak geliştirilen Buildbox uygulaması ile kodsuz olarak oyun yapılmaktadır. Kod ile yapılan oyunlardan farklı olarak bazı özellikleri sınırlı olsa da, görsel tasarlama işlemleri ile kod bilgisine ihtiyaç duymadan oyun yapılabilmektedir.

Kod kullanmadan iPhone oyunu nasıl yapılır? iPhone için özel olarak geliştirilen Buildbox uygulaması ile kodsuz olarak oyun yapılmaktadır. Kod ile yapılan oyunlardan farklı olarak bazı özellikleri sınırlı olsa da, görsel tasarlama işlemleri ile kod bilgisine ihtiyaç duymadan oyun yapılabilmektedir.

iOS işletim sisteminin programlama dilinin karışık olması, iPhone kullanıcılarının kodsuz oyun yapma isteklerini doğurmaktadır. Bu talebin artış göstermesi sonucunda MakeUseOf şirketinin geliştirdiği Buildbox adlı uygulamanın doğmasına sebep olmaktadır. Buildbox uygulaması üzerinden kutucuklardan sürükle bırak yöntemi ile çoğu oyun kullanıcısının oyun yapma hayalini gerçeğe dönüştürmektedir. iOS  işletim sisteminin karışık programlama dilini çözmeye gerek kalmadan Buildbox uygulaması ile iPhone kodsuz oyun tasarlama eylemini gerçekleştirebilirsiniz.

Buildbox Ne İşe Yarar?

Buildbox, kodlama bilgisi gerektirmeyen bir oyun geliştirme platformudur. Kodlama bilgisi olmayan oyun kullanıcıları, oyun tasarımcıları ve oyun meraklıları tarafından çok kullanılan bir uygulama olup, günümüzde popüler birçok oyunun tasarlanmasında etkili olmaktadır.

Buildbox, 2015 yılından itibaren App Store’da yer alan başarılı bir oyun geliştirme uygulamasıdır.

Buildbox ile iPhone Oyun Oluşturma

Buildbox uygulaması üzerinden iPhone cihazlarınızda kodlama yapmadan oyun tasarımı gerçekleştirebilirsiniz. Hazır kodlanmış, Buildbox iPhone oyun oluşturma sürecini şöyle uygulamaktadır:

•    Buildbox uygulaması indirildikten sonra karşınıza çıkan sayfadan Create New sekmesine tıklayın.
•    Karşınıza çıkan Gameplay Type bölümünden tasarlamak istediğiniz oyun türünü belirlemeniz gerekmektedir.
•    Tasarlamak istediğiniz oyun türünü seçtikten sonra, sizden oyun ile alakalı birkaç önemli bilgi istenmektedir. İstenen bilgileri doğru bir şekilde girdikten sonra, uygulama size oyunla ilgili birkaç sahne içeren basit bir oyun başlangıcı oluşturacaktır.
•    Uygulamanın sizden aldığı bilgilere göre oluşturduğu basit oyun için play sekmesine tıklamanız gerekir. Ardından oluşturduğunuz oyunun ön izlemesini gerçekleştirebilirsiniz.

Buildbox ile Yapılan iPhone Oyunları

Kodsuz oyun yapma uygulaması olan Buildbox ile dilediğiniz sayıda kod bilgisine ihtiyaç duymadan oyun tasarlayabilirsiniz. Buildbox uygulaması hem ücretsiz hem de ücretli paketleri bulunan bir oyun geliştirme platformudur. Ücretsiz ve ücretli paketler ile oyun oluşturabileceğiniz Buildbox uygulaması ile bugüne kadar tasarlanan oyunlar; Nite Fighter, Night Rider, Cessabit, Exe, Dere Evil, Bloom, Cyber Drive ve Color Switch oyunlarıdır. Bu oyunlar dünya üzerinde oldukça fazla kullanıcıya sahip olmakla birlikte en popüler oyunlar arasında yer almaktadır. Buildbox uygulaması ile Kod kullanmadan iPhone oyunu nasıl yapılır? Diye merak eden iPhone kullanıcıları koda ihtiyaç duymadan oyun tasarlayabilirler.