Koltuk Krizinin Başrolü Von der Leyen: Bu Durum Bir Daha Yaşanmayacak

TAKİP ET

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ankara'da yaşanan koltuk krizi hakkında uyarıda bulundu.

Geçen hafta Ankara'ya gelerek Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın misafiri olan  Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ve Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Erdoğan ve Michel'in koltuklara kurularak Leyen'i unutmasıyla gündeme gelmişti.

'Koltuk krizi' olarak anılan olay sonrasında sular durulmamış, Leyen'i görmezden gelen Erdoğan ve Michel eleştirilerin hedefi olmuştu. Yaşanan olayın ardından ilk kez bir araya gelen Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, bir anlaşma yaptı.

Ursula von der Leyen'in, böyle bir durumun bir kez daha tekrarlanmasına izin vermeyeceği konusunda Michel'i uyardığı belirtildi. İki liderin, önümüzdeki dönemde benzer bir durumun yeniden yaşanmaması konusunda anlaşmaya vardıkları bildirildi.

Geceleri Rahat Uyuyamıyorum

Koltuk kriziyle gündeme gelen Michel olayın ardından, 'günlerdir uyuyamadığını' söyleyerek perşembe akşamı von der Leyen ile bir görüşme yapacağını açıklamıştı. Ancak Ursula von der Leyen’in’ aile ziyareti gerekçesiyle Almanya’da bulunması nedeniyle görüşmenin gerçekleşemediği belirtilmişti.

Recep Tayyip Erdoğan Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen koltuk krizi