Komşusunu Öldüren Adam: FETÖ'cüydü, Ayağına Ateş Ettim Kafasına Geldi

TAKİP ET

Yıllardır husumet yaşadığı komşusunu öldüren adam, mahkemede "FETÖ'cüydü. Ben ayağına ateş ettim kurşun kafasına geldi" diyerek kendini savundu.

10 Mart tarihinde Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde yaşanan olayda, coğrafya öğretmeni olduğu belirtilen Mustafa Dinçer, yıllardır aralarında husumet bulunan komşusu Osman Dörttepe'ye tabancayla vurdu. 71 yaşındaki Dörttepe, başına isabet eden mermi neticesinde hayatını kaybetti. Polise teslim olan Mustafa Dinçer ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"FETÖ'cüydü"

Tutuklu yargılanan Dinçer, Kayseri 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten öldürme" suçundan görülen davaya cezaevinden SEGBİS ile katıldı. 35 yaşındaki Dinçer, savunmasında "Osman Dörttepe'nin kafasına sıkmadım, ayağına ateş ettim; ama maalesef kurşun kafasına gelmiş. Bu basit komşu kavgası değildir. 'FETÖ' ile mücadele eden bir öğretmen olarak bana kurulan bir kumpastır. Osman Dörttepe, FETÖ'cü birisiydi ve benimle sürekli uğraşıyordu" diyerek kendini savundu.

Dörttepe'nin ailesi Dinçer'in savunmasına tepki gösterdi. Ailenin avukatı Salih Alat, "Osman Dörttepe dayım olur. 2015 yılından bu yana ülke genelinde yapılan 'FETÖ' soruşturmalarında Osman Dörttepe'ye ait tek bir soruşturma yoktur. 'FETÖ' iddiaları hakkında da ölen kişiye saygısızlıktan dolayı sanık hakkında yasal tüm haklarımız saklıdır" dedi.

Mahkeme, sanık Mustafa Dinçer'in tutukluluk hâlinin devamına hükmetti.

osman dörttepe mustafa dinçer komşusu öldürdü başına isabet etti ateş etti ayağına ateş ettim fetöcüydü savunma mahkeme tutuklu cezaevi duruşma dava savundu öne sürdü dedi sanık katil zanlı