Komünist Başkan İhaleyi Kaldırdı İmece Usulüne Dönüyor

TAKİP ET

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, belediye bütçesinde tasarruf sağlamak amacıyla ihale sistemini kaldırdıklarını açıkladı.

Daha önce 3 bin nüfuslu ilçeye 10 bin kitaplı kütüphane kuran, belediyenin önündeki duvarı yıkarak dayanışma çağrısı yapan ve belediye işçileriyle kaldırım döşeyen Türkiye Komünist Partili (TKP) Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, şimdi de bütçede tasarruf amacıyla ihale sistemini kaldırdıklarını açıkladı. Kentteki tüm işlerin, belediye ve halkın işbirliğiyle yapılacağını duyuran "Komünist Başkan", "Parkımızı, bahçemizi, yolumuzu ve sokağımızı kendimiz yapacağız. Bu şekilde belediyenin giderini kısıp daha fazla hizmet etmek, amacımız. Eğitim, atölye ve kadın üzerine çalışmalarda ihale yapmadan elde ettiğimiz karı kullanacağız" dedi.

Türkiye'nin tek Türkiye Komünist Partili Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, belediyenin son 2 yılda yaptığı yol, park, kaldırım, inşaat gibi tüm hizmetleri ihalesiz gerçekleştirdi. 2 mahallenin giriş bağlantı yolunun genişletme çalışmasının ihaleye çıkmasıyla maliyetin 1 milyon liraya yükselmesinden dolayı Maçoğlu, çözümü "imecede" buldu. 

Belediyeler Birilerini Zengin Etme Çabasına Girmemeli

Sürekli trafik kazalarına konu olan Demiroluk virajının parke döşemesi işini geçtiğimiz aylarda ihaleye çıkarmak yerine halk-belediye işbirliği ile yaptıkları için 1 milyon lira kâra geçtiklerini ve Cumhuriye Mahallesi yolunu da bu kâr ile yaptıklarını belirten Maçoğlu, "Geçtiğimiz aylarda Demiroluk virajı, ihaleye çıksaydı 1 milyon 400 civarında bir maliyeti vardı. Ama halkımızla birlikte öz imkanlarımızı kullandık ve 450 bin maliyetle o işi bitirdik. Oradan artan parayı da şu anda buraya kullanıyoruz. Burada arta kalan bütçeyi de başka bir yere kullanacağız. Belediyeler artık üretmelidir, belediye kendi öz gücünü kullanmalı. Bu şekilde bir başkasını zengin etme çabasına girmemelidir. Belediyelerin kıt kanat bütçesi var. Üç beşin hesabını yapıyoruz ki hizmete daha çok yoğunlaşalım. Aslında yapmak istediğimiz buydu diğer yolu da ihaleyle yapmış olsaydık bütçemiz bu yola yetmeyecektik" dedi.

Belediyenin artık ihale yöntemini kullanmayacağını açıklayan Maçoğlu, "1500 metrekare alanın özellikle maliyeti 1 milyon civarındayken şu anda 400 bin liraya çok rahat bir şekilde yapabiliyoruz ve bu durum bizi çok rahatlatıyor. Bizim gibi belediyeler için 1 milyon çok ciddi bir para. Aracımızın yetmediği projelerin dışında bundan sonra tüm işleri ihale değil de kendi imkanlarımızla yapacağız. Parkımızı, bahçemizi, yolumuzu ve sokağımızı kendimiz yapacağız. Bu şekilde belediyenin giderini kısıp daha fazla hizmet etmek amacımız. Eğitim, atölye ve kadın üzerine çalışmalarda ihale yapmadan elde ettiğimiz karı kullanacağız. Halkın parasının ne şekilde kullanıldığını da herkes şeffaf bir şekilde görecektir" dedi.

komünist başkan tunceli ovacık maçoğlu imece fatih mehmet maçoğlu