Komünist Çin, Çocuk Kullanıcılar İçin TikTok Kısıtlaması Getirdi

TAKİP ET

Komünist Parti yönetimindeki Çin'de çocuk Tiktok kullanıcıları için süre sınırı getirildi.

Çin Komünist Partisi (ÇKP) yönetimi, TikTok'un kullanımını 14 yaş altındaki kullanıcılar için 40 dakika ile sınırladı.

Sosyal medya platformu TikTok'un kurucusu ByteDance, TikTok'un Çin'deki uygulaması Douyin'e 14 yaş altı kullanıcıların günde 40 dakikadan fazla süre giremeyeceğini bildirdi.

Ayrıca getirilen kısıtlama ile birlikte 14 yaş altı kullanıcıların Douyin'e 22.00 ve 06.00 saatleri arasında girişi engellenecek.

Bunu sağlamak için anne ve babalardan çocuklarının platforma üyeliğini gerçek isimleri ve yaşları ile yapmalarını talep eden şirket, uygulamada gerçek adını ve yaşını kullanmayanlara nasıl bir yaptırım uygulanacağına ilişkin açıklama yapmadı.

Çin'de Özgürlüklere Getirilen Kısıtlamalar

Çin'de daha önce alınan kararlarla reşit olmayan Çinlilerin çevrim içi oyun saatleri kısıtlanmış ve sosyal medyadaki birçok K-Pop hayran sayfası kapatılmıştı.

Uygur Soykırımı

Çin'in işgalci olarak bulunduğu Doğu Türkistan'da 2014'ten bu yana sürdürdüğü Uygur Soykırımı, Hollanda, İngiltere, Kanada, ABD gibi birçok ülke tarafından resmi olarak tanınıyor.

Uluslararası insan hakları örgütlerinin raporlarına göre 1 ile 3 milyon Uygur, Kazak, Kırgız ve Özbek Türkü toplama kamplarında tutuluyor ve bu kamplarda tutulan esirler sistematik olarak işkence, tecavüz ve köleleştirmeye tabi tutuluyor.

Bunun yanında Uygur Türklerini hedef alan sistematik soykırımı durdurmasına yönelik çağrılara "radikal İslamcı terörizmle mücadele ettikleri" iddiasıyla yanıt veren ÇKP, terör örgütü Taliban'ın Kabil'i ele geçirmesi halinde kurulacak olan hükümeti tanıyacağını açıkladı. Bu durumda Çin, terör örgütü Taliban'ın kuracağı sözde hükümeti tanıyan ilk ülke olacak.

Çin Çocuk Kullanıcılar İçin TikTok'ta 40 Dakika Sınırı Getirdi komünist