Komünist Çin, Doğu Türkistan'da Bir Camiyi Otel Yaptı

TAKİP ET

Doğu Türkistan'ın Gulca kentinin en eski camisi olan Özbek Camii Çin yönetimi tarafından otele çevrildi.

Doğu Türkistan'ın Gulca kentinde, şehrin en eski yapılarından olan tarihi Özbek Camii bir Çinli işletmeciye verilerek otele çevrildi. Görüntülerde Cami'nin üzerine Çin bayrağıyla birlikte asılan pankartın üzerinde "Partiyi Sev, Ülkeyi Sev" yazıyor.

Kısa bir süre önce sosyal medyada yayılan görüntülerde Çinli turistlerin caminin içinde çay ve alkol alıyorlar, bir grup ise dans ediyordu. Daha önce 2 milyona yakın Türk ve az sayıdaki Müslüman Huilerin zorla tutulduğu toplama kamplarından birine atılan, şu anda ise ABD'nin Virginia eyaletinde faaliyetlerini sürdüren Uygur aktivist Zümrat Davut, Facebook üzerinden yayımladığı videoda, görüntülerin çekildiği mekanın bir cami olduğunu teyit etti.

"Burası Gulca'daki Özbek Camii. Mimari yapısı da zaten cami olduğunu anlamaya yetiyor" diyen Zümrat Davut, caminin ve cami yakındaki bir Çin çarşısının bir Çinliye verildiğini, söz konusu Çinli işletmecinin ise camiyi düğün salonu ve turistik olarak faaliyet yürüten bir otele çevirdiğini belirtti. Otelin internet üzerinden yayımlanan bir reklamında ise işletmenin Gulca'da yeni oluşturulan Kazancı Turist Bölgesi'ndeki üst düzey bir yer olduğu ve Özbek Camii'nin Avrupalı-Uygur mimarisiyle düğün çekimleri için çok tercih edilen bir yer olduğu anlatılıyor.

 

komğnist çin doğu türkistanda bir camiyi otel yaptı