Komünist Çin, Kapanma Tedbiri Olarak Kendi Milli Marşını Sansürledi

TAKİP ET

Komünist Çin, Çin Virüsü'ne karşı aldığı kapanma tedbirleri kapsamında kendi milli marşını da sansürledi.

Omicron varyantının yayılmasını önlemek için katı kapanma tedbirleri hayata geçiren Çin Komünist Partisi yönetimi, Şangay'da sokağa çıkma yasağı getirdi. Kent sakinlerinin evlerinden çıkmasının yasaklanması ve yasağın günler boyu sürmesi nedeniyle şehirde açlık baş gösterdi, virüse yakalanan insanlar kalabalık karantina tesislerine kapatıldı ve insanların arkalarında bırakmak zorunda kaldıkları evcil hayvanların görevliler tarafından dövülerek öldürüldüğü anların görüntüleri yayıldı.

Katı kapanma tedbirleri karşısında isyan eden insanların evlerinin pencerelerinden isyan ettikleri anlar, dünyanın dört bir tarafından sosyal medya kullanıcıları tarafından korkutucu bir distopik filmden yapılmış alıntılar gibi paylaşıldı.

Çin Tam Kapanmada: İnsanlar Camlarda Çığlık Çığlığa İsyan Ediyor

"Köle Olmayı Reddedenler, Ayağa Kalkın!"

Ayrıca Çin kontrolündeki sosyal medya ağlarında Çin'in kendi milli marşının sansürlenmeye başladığı bildirildi. Çin'in milli marşının ilk dizesi "Köle olmayı reddedenler, ayağa kalkın!" ifadeleriyle başlıyor.

Marş, Çin'de yaygın olarak kullanılan Twitter benzeri sosyal medya platformu Weibo'da görüntülenemiyor. Bu sözlere atıf yapan hashtag aramaları engellenmiş durumda ve kullanıcılar bu aramaları yaptıkları takdirde "Sonuç bulunmadı" uyarısıyla karşılaşıyor.

komünist çin kapanma tedbiri olarak kendi milli marşını sansürledi