Komünizmin Pençesindeki Küba Halkının Protestoları Karşısında Rejim Geri Adım Attı: Gıda ve İlaçtaki Gümrük Vergileri Kaldırıldı

TAKİP ET

Komünist rejim tarafından açlığa ve sefalete mahkum edilen Küba'da halk on yıllardır görülen en büyük protesto gösterilerine imza attı.

Haftasonu başlayan gösterilerde binlerce Kübalı ülkedeki sefaleti, gıda ve ilaçlardaki aşırı pahalılığı, komünist rejimin her türlü özgürlüğe ket vurmasını ve Çin Virüsü salgını bahanesiyle getirilen yasakları protesto etti.

Bunun yanında protestolarda ülkeye girişlerde uygulanan gümrük vergilerine karşı çıkılmıştı.

Halkın protestoları karşısında geri adım atan rejim ülkeye girişlerde uygulanan ilaç, gıda ve benzeri temel ihtiyaç malzemelerinde uygulanan gümrük vergisini yıl sonuna kadar kaldırdı.

Kararı canlı yayında duyuran Başbakan Manuel Marrero Cruz'un tavrı eylemler sırasında takındığı saldırgan tutumla baştan sona farklıydı. ABD'yi suçlamaya devam eden Başkan Miguel Diaz-Canel de tavrını aynı şekilde yumuşatarak "protestolardan ders almaları gerektiğini" söyledi.

Bunun yanında halkın protestoları sırasında kısıtlanan internet erişimi de yeniden sağlanmaya başladı.

Protestolarda birçok Kübalı yaralanmış ve gözaltına alınmış, bunun yanında bir sivil de yaşamını yitirmişti.

Komünizmin Pençesindeki Küba Halkının Protestoları Karşısında Rejim Geri Adım Attı Gıda ve İlaçtaki Gümrük Vergileri Kaldırıldı