Kömür Sabununun Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar? Kullanımı

TAKİP ET

Kömür sabunu karbon sabunu olarak ta bilinen geçmişi antik mısırlılara dayanan kömürden üretilen özel bakım ürünüdür. Son dönemde kozmetik dünyasında ve her alanda popüler şekilde tercih edilen cilde faydaları saymakla bitmeyen özel bakım sabunu cilt ve saç problemlerini ortadan kaldırarak cildinizi derinlemesine besler.

Kömür sabunu karbon sabunu olarak ta bilinen geçmişi antik mısırlılara dayanan kömürden üretilen özel bakım ürünüdür. Son dönemde kozmetik dünyasında ve her alanda popüler şekilde tercih edilen cilde faydaları saymakla bitmeyen özel bakım sabunu cilt ve saç problemlerini ortadan kaldırarak cildinizi derinlemesine besler.

Kömür Sabununun Faydaları Nelerdir?

Kömür sabununun faydaları tüm cilt tipleri için ideal olan cilde ışıltı, elastikiyet ve estetik görünüm kazandıran özel bakım sabununun pek çok olumlu özellikleri ile dikkat çeker. Saç, vücut ve cilt bakımı üzerinde iyileştirici, tedavi edici, gençleştirici etkisiyle ön plana çıkan kömür sabununun faydalarından bazıları şunlardır:

Özellikle yaz döneminde yağlı cildinden dolayı sorun yaşayan kullanıcılar için etkili bir çözümdür.

Cilt yüzeyinde biriken kir tabakası ve fazla yağı emerek yağsız, temiz, bakımlı bir görünüm kazandırır.

Kusursuz bir cilt görünümüne sahip olmanız için idealdir.

Yüz bölgesindeki yağı kontrol ederek gözeneklerin nefes almasını sağlar.

Gözeneklerde biriken cilt problemlerini ortadan kaldırır.

Cildinizi ölü hücrelerden arındıran, cilde genç ve doğal görünüm sağlayan kömür sabunu sivilcelere karşı da oldukça etkilidir.

Günümüzde sivilce tedavisinde etkin şekilde kullanılan özel ürün,  cildi sıkılaştıran özelliği sayesinde daha genç, bakımlı, sıkı ve estetik görünmenize yardım eder. Tüm cilt tipleri için ideal olup kuru cildi besleyerek nemlendirir.

Hassas ciltler için de uygun olan özel bakım sabunu erken yaşlanmayı önleyerek gençleştirme iksiri olarak kendinizi oldukça genç, diri, canlı ve dinamik hissetmenize yardım eder.

Kömür Sabunu Ne İşe Yarar?

Kömür sabununu kullananlar ürünün erken yaşlanmaya bağlı olarak kırışıklıkları azaltan mucizevi, gençleştirici, tedavi edici, onarıcı özelliklerini ilk kullanımdan itibaren fark eder. Düzenli kullanım sonrasında cilt toksin ve kusurlarını gözle görülür derecede azalttığı görülmüştür. Cilde peeling etkisi yaptığı için cilt lekesi, sivilce, mantar, sedef hastalığı gibi pek çok cilt problemini kısa sürede önler.

Kömür Sabunu Nasıl Kullanılır?

Kömür sabununun kullanımı oldukça kolay ve pratiktir. Cildi su yardımıyla iyice köpürttükten en az 2-3 dakika bekledikten sonra bol duru su ile yıkamanız tavsiye edilir. Yüksek peeling etkisi ile ön plana çıkan özel bakım sabunu ölü hücrelerle birlikte kir tabakasını ortadan kaldırır. Sedef hastalığı, egzama, alerjen etkiye sahip pek çok cilt hastalığından korunmanıza yardım eder.

Kömür Sabunu Günde Kaç Kez Kullanılır?

Kömür sabununun gün içinde kullanımı bir ya da ikidir. Saç ve cilt üzerinde onarıcı,  geliştirici, güçlendirici etkisiyle dikkat çeken kömür sabunu yukarıda belirtilen doğru yıkama teknikleri ile uygulandığı takdirde saç ve cilt hücrelerini yenileyerek gözle görülür derecede genç, bakımlı, diri ve estetik görünüm kazandırır. Saçları kökten uca besleyen özel bakım sabunu saç kırılması, saç dökülmesi, kepek oluşumunu gidererek saçların kısa sürede daha gür, pamuksu, doğal şekilde uzamasını sağlar.

Kömür Sabununun Zararları Nelerdir?

Kömür sabununun zararları pürüzsüz, sağlıklı, doğal bir cilt yapısına sahip olmanıza olanak sağlayan ürünün pek çok faydalı, tedavi edici, onarıcı, sağlıklı özelliğinden dolayı genellikle yoktur. Daha sıkı ve genç görünmenize olanak sağlayan sivilce, akne tedavisinde oldukça başarılı olan özel sabunun ideal yağ dengesi sayesinde daha yumuşak, genç ve bakımlı bir görünüme kavuşursunuz. Duman, toz ve kir içinde çok fazla vakit geçirenlerin cildinde oluşan gözenekleri açarak cildin rahat nefes almasını sağlar. Saç ve cilt hücrelerini yeniler, cildi derinlemesine besler.

Kömür Sabununun Fiyatı Ne Kadar?

Kömür sabununun satış fiyatı 15 TL ile 100 TL arasındadır. Sağlık ve güvenliğiniz için özel olarak geliştirilen profesyonel, üretim safhalarından geçirilen özel bakım sabununun fiyatı içeriğindeki malzeme kalitesine, marka kalitesine, tekli çoklu ambalaj miktarına göre değişiklik gösterir. Bütçenize uygun rahatlıkla satın alabileceğiniz kömür sabunu içeriğindeki zeytinyağı ve diğer bileşenlere göre farklı şekilde fiyatlandırılmaktadır.