KONDA Anketi: İYİ Parti Yüzde 19,3

TAKİP ET

KONDA'nın Eylül ayı araştırmasının sonuçları ortaya çıktı.

KONDA Araştırma'nın Eylül ayı araştırmasının sonuçlarına göre AKP'nin Temmuz ayında yüzde 36,1 olarak ölçülen oy oranı Eylül ayında yüzde 32,7 olarak ölçüldü.

Erdoğan'ın önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanması ihtimalini olumsuz değerlendiren seçmenlerin oranı ise yüzde 64'e kadar çıktı.

Anket sonuçlarına göre MHP'nin oy oranı yüzde 8,9'a kadar düştü ve Cumhur İttifakı'nın Temmuz ayında yüzde 45,4 olarak ölçülen toplam oyu ise Eylül ayında yüzde 41,6 olarak ölçüldü.

Temmuz ayında yüzde 25,6 olarak ölçülen CHP'nin oylarında büyük bir değişim olmadığı ve oylarının yüzde 24,8 olarak ölçüldüğü, ancak Millet İttifakı'nın diğer ortağı İYİ Parti'nin oylarının Temmuz ayında yüzde 15,7 iken Eylül ayında yüzde 19,3'e kadar yükseldiği belirtildi.

Araştırma sonuçlarına göre Cumhur İttifakı'nın oyları yüzde 41,6'ya kadar inerken Millet İttifakı'nın oyları yüzde 44,1'e kadar yükseldi.

HDP'nin oy oranı ise yüzde 11,7 olarak tespit edildi.

Ayrıca araştırma sonuçlarına göre Temmuz ayından Eylül ayına kadar Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi gibi partilerin toplam oyunun yüzde 2,1'den yüzde 2,6'ya kadar çıktığı belirtildi.

KONDA Anketi İYİ Parti Yüzde 19 3