KONDA'nın Son Anketine Göre AKP'nin Oyu Yüzde 36'ya Düştü

TAKİP ET

KONDA Araştırma Şirketi, Eylül ayı kamuoyu araştırma sonuçlarını paylaştı.

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır’ın paylaştığı rakamlara göre, Eylül ayında Ak Parti’nin oyu % 36,7’ye, MHP’nin oyu %10.6’ya kadar düştü. Cumhur İttifakı’nın oyu ise % 47,3’e geriledi.

KONDA'nın Ağustos verilerine göre ise Ak Parti %2,4 oy kaybederken, MHP’nin oyu %1.1, Cumhur İttifakı’nın oyu ise  %3,5 oranında düşüş yaşadı.

Aynı çalışmadaki verilerde Eylül ayında muhalefet bloğunda yer alan CHP’nin oy oranı %21.6’ya düşerken, İyi Parti’nin oy oranı %14.8’e yükseldi ve HDP’nin oy oranının yüzde %11.5 olarak kaldığı görülüyor.

Araştırmada ayrıca, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi dâhil diğer partilerin toplam oy oranı toplam 4.8 olarak belirlendi.

Ankette Cumhur İttifakı oy kaybı yaşarken muhalefette ise bu oranda bir artış gözlenmiyor. Siyasi tercihi olmayanlar, veya söylemek istemeyenler oranı ise % 36 civarında seyrediyor.

Halkın tercihini önemli ölçüde etkileyecek olan ekonomide ise halkın %70'i kriz bekliyor. Sıkıntısız geçindim diyenler %18’de Halen %80, ‘kıt kanaat geçindim’ diyor. Geçinemedim diyenler ve borca girdim diyenler %22.

 

konda anket akp oy cumhur ittifakı