Kongre Baskınının Sembol Siması Angeli: Bu Bir Galibiyet

TAKİP ET

Kongre'ye saldıran Trump yandaşları arasında; çıplak vücudu, ABD bayrağına boyanmış yüzü, kürklü ve boynuzlu şapkasıyla göze çarpan Jake Angeli ortaya çıktı.

ABD'de 3 Kasım seçimlerini kaybeden Başkan Donald Trump'ın taraftarlarının 6 Ocak'ta Kongre'ye düzenlediği saldırının en dikkat çekici figürü olan Jake Angeli, başkent Washington DC'den memleketi Arizona'ya dönmeye hazırlanırken NBC'ye konuştu.

Çıplak vücudu, ABD bayrağına boyanmış yüzü, kürklü-boynuzlu şapkasıyla olaylarda göze çarpan Angeli, saldırıları sırasında Kongre'de yaşananları kendileri adına bir galibiyet olarak gördüğünü söyledi.

Komplo teorileri yayan Trump yanlısı, aşırı sağcı örgüt QAnon'un şamanı olarak kendisini niteleyen Angeli, "İş başında korkup yere çömelen, gaz maskelerini takan ve yeraltı sığınağına kaçan bir avuç hainimiz olduğu gerçeği karşısında, ben bunu bir galibiyet olarak değerlendiriyorum" dedi. 

Federal soruşturmacıların güvenlik kamerası kayıtları ve sosyal medya paylaşımlarından kimliklerini belirlemeye çalıştığı saldırganların önde gelen siması, soruşturmayı umursamadığını söyleyerek, "Ben yanlış bir şey yapmadım. Kapı açıktı, içeri girdim, ahbap" ifadeleriyle kendini savundu.

kongre binası kongre binası baskını capitol capitol baskını trump yanlıları konfederasyoncular trump taraftarları cumhuriyetçiler demokratlar cumhuriyetçi parti demokrat parti biden joe biden trump donald trump