Zelensky'den, Konser Salonu Saldırganlarının Ukrayna'ya Kaçtığını Söyleyen Putin'e Yanıt

TAKİP ET

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, Putin ve diğer Rus yetkililerinin, saldırı konusunda Ukrayna'yı suçlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, Moskova'daki saldırıya ilişkin Rusya diktatörü Putin'in yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Zelensky, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, Putin'in dün Moskova Crocus City Hall konser salonunda gerçekleştirilen saldırıyı yapan kişilerin, Ukrayna'ya doğru kaçmaya çalıştıklarına ilişkin açıklamasına yanıt verdi. 

Putin'in saldırganların Ukrayna'ya kaçtıklarını söylediği iddialarına yönelik konuşan Zelensky, "Hep aynı yöntemleri kullanıyorlar." dedi.

Rus yetkililerin, Ukrayna'ya teröristleri sürdüğünü söyleyen Zelensky, şu ifadeleri kullandı: 

"Ukrayna'ya geldiler, şehirlerimizi yaktılar, sonra da Ukrayna'yı suçlamaya çalıştılar. İnsanlara işkence edip tecavüz ediyorlar, sonra da onları suçluyorlar. Yüzbinlerce teröristi Ukrayna topraklarına getirdiler ve bize savaş açıyorlar ama kendi ülkelerinde olup bitenler onların umurunda değil."

Putin'in sırf konuyu Ukrayna'ya getirmek için bir gün sessiz kaldığını söyleyen Zelensky, Rus halkının Ukrayna'da ölen Rus askerleri için Putin'den hesap sormadıkları sürece Putin'in bu durumu kendi lehine kullanacağını kaydetti. 

zelensky ukrayna rusya moskova konser salonu saldırı silahlı saldırı putin