'Kontrollü Normalleşme' Kararları Sonrası AVM'lerin Yemek Katlarında Yoğunluk Yaşandı

TAKİP ET

Müşteri kabul edilmesi kararının ilk gününde AVM'lerin yemek katlarında kalabalık grupların olduğu görüntüler oluştu.

Kabine toplantısının ardından açıklanan kontrollü normalleşme adımları çerçevesinde açılan kafe ve restoranlarda yoğunluk yaşandı.

Çok yüksek riskli iller dışında, Türkiye genelinde faaliyetlerini sabah 07.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında, yüzde 50 kapasiteyle sürdürebilecek işletmelere giden müşteriler AVM'lerin yemek katlarında görüntülendi.

Yemek yemek için AVM'ye gelen bir kişi, "Oturarak yemek yemek gerçekten mutluluk. Daha önce alıp ayaküstü yiyorduk. Büyük bir lüksmüş gerçekten. Farklılık her zaman mutlu ediyor. Umarım böyle devam eder" dedi.

Bu durumun esnaf için mutluluk verici olduğunu dile getiriren başka bir müşteri de, "Geldiğimizde garipsedik zaten alıp gideceğiz diye düşündük ama oturup yiyebildik" diye konuştu.

AVM çalışanlarından Nefise Berberoğlu, "Personel olduğumuz için mecburen gelip oturacağız ancak erken bir karar olduğunu düşünüyorum. İlk gün olmasına rağmen AVM'ye girenlerin sayısında artış var. İnsanların 'her zaman yemek yediğimiz yerde buluşalım' diyerek randevulaştığını duydum. Bizi geriye götürecek bence" ifadelerini kullandı.

avm yemek kontrollü normalleşme restoran kafe