Konu Türkiye Karşıtlığı Olunca Fransa'dan İran'a Destek Geldi

TAKİP ET

İran'ın Türkiye'nin Suriye'ye muhtemel operasyonuna karşı çıkmasına Fransa'dan destek geldi.

Türk ordusu, Suriye'nin kuzeyinde yuvalanan Kürtçü terör örgütü PKK/YPG'ye operasyona hazırlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde İran'da, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus diktatörü Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Reisi bir araya geldi. Türkiye'nin üçlü zirvede masadan kalktığı iddialarının ardından Irak'ın kuzeyinde siviller bombalandı. Sivillerin hedef alındığı saldırıyla ilgili Türkiye suçlanırken Türk makamları bu iddiaları reddetti ve sorumlu olarak terör örgütlerini işaret etti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak hükümetini saldırıyı düzenleyenleri ortaya çıkarmak için ortak çalışmaya davet etti. 

Duhok'taki Türk Üssü'ne Saldırı

Konu Türkiye Karşıtlığı Olunca...

İranlı gruplar Irak'ın kuzeyindeki Türk üslerine saldırılar düzenlerken İran'ın Türkiye'nin Suriye'ye operasyonlarına karşı açıklamalarına Fransa'dan destek geldi.

İran devleti kontrolündeki propaganda organlarının aktardığına göre Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi arasında iki saat süren telefon görüşmesinde Reisi, İran'ın faaliyetleriyle IŞİD'in Avrupa'da hilafet ilan etmesini engellediğini iddia etti.

Reisi, bölgedeki sorunların çözümü için istikrar gerektiiğini ve yabancı müdahalelerin istikrarı bozacağını öne sürdü. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise "Fransa olarak İran'ın bazı ülkelerin Suriye'ye askeri operasyonuna karşı çıkmasını destekliyoruz" dedi.

konu türkiye karşıtlığı olunca fransa iran destek geldi