Konya Adliyesi'nde Bir Avukat Silahlı Saldırıya Uğradı

TAKİP ET

Konya Adliyesi otoparkında bir avukat, aracında oturduğu sırada kurşunlandı.

Konya Adliyesi otoparkının girişinde meydana gelen olayda, Avukat Abdülkadir İnci (42) ile İsmail (21) ve Kadir Ö. (33) arasında tartışma çıktı.

Bir icra dosyası nedeniyle çıktığı belirtilen tartışmanın ardından İnci, aracında oturduğu sırada kurşunlandı.

Aracında oturduğu sırada kurşunlanan Avukat Abdülkadir İnci, sağlık görevlileri tarafından Konya Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kadir Ö. ve İsmail E.'nin olay sonrasında gözaltına alındığı ve bacağından vurulan Abdülkadir İnci'nin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Konhaber'in haberine göre saldırıya ilişkin soruşturma başlatılırken Konya Barosu Başkanı Avukat Mustafa Aladağ ise "Bir avukata yönelik yine bir saldırı ile karşı karşıyayız. Bu saldırıyı nefretle kınıyoruz. Bizler sadece görevini yapmaya çalışan insanlarız. Bu şekildeki bir saldırının hiçbir amaca hizmet etmeyeceğini hepimizin bilmesi gerekmektedir. Maalesef son dönemde avukatlara yönelik saldırıların artarak devam ettiğini görmekteyiz. Bu tür şiddete bir an önce 'dur' demeliyiz. Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. Şüpheli ya da şüphelilerin yargı önünde en ağır cezayı almaları için tüm meslektaşlarımız ile elbirliği ile mücadele edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Konya Adliyesi'nde Bir Avukat Silahlı Saldırıya Uğradı