Konya'da 20 Yaşındaki Gence Çarpan Avrupa Vatandaşı Türk Serbest Bırakıldı: Yurt Dışı Yasağı Konulmadı

TAKİP ET

Konya'da Avrupa vatandaşı bir Türk, 20 yaşındaki bir Türk gencine çarptı.

Konya'da Halim Demirbağ adlı bir Avrupa vatandaşı 27 Temmuz'da saat 16.00 sıralarında sola dönüşün yasak olduğu yerden sola dönerken 20 yaşındaki Tuğberk Çalışır adlı gence çarptı. 

20 yaşındaki Tuğberk'in kalbi kaza sonrası durdu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Tuğberk'i hayata döndürdü. Fakat Tuğberk Çalışır komaya girdi ve hayati fonksiyonlarını makinaya bağlı olarak devam ettiriyor. 

Halim Demirbağ'ın, Türk vatandaşı olmaması nedeniyle herhangi bir yurt dışı yasağı olmadan serbest bırakıldığı belirtildi. 
Olayı aktaran Twitter hesabı "Şimdi soruyorum. Ben herhangi bir Avrupa ülkesinde herhangi bir suç işlesem o ülkenin vatandaşı olmadığım için beni serbest mi bırakacaklar? Hep şahit olduğumuz hukuksuzluk şu an bizim yakamızdadır. Şahsa yurtdışı yasağı konması için Sizlerin desteğini bekliyorum." dedi. 
    Ceyda adlı Twitter kullanıcısı şu ifadeleri kullandı: 

Herkese merhaba, 27 Temmuz 2022 16.00 sıralarında Konya’da Avrupa vatandaşı Halim Demirbağ kontrolündeki yabancı plakalı araç sola dönüşün yasak olduğu noktadan sola dönerek, motorsiklet kullanan 20 yaşındaki kardeşimiz Tuğberk Çalışır’ın önüne kırmıştır.

Çarpışma sonucu Tuğberk Çalışır’ın olay yerinde kalbi durmuş fakat ekipler tarafından hayata döndürülmüştür. Şu an Tuğberk Çalışır komadadır ve hayati fonksiyonlarını makineye bağlı bir şekilde sürdürebilmektedir. Ciddi hayati riski devam etmektedir. 

Buna rağmen kendisi Türk vatandaşı olmaması sebebiyle HERHANGİ BİR YURTDIŞINA YASAĞI OLMADAN serbest bırakılmıştır.Bu adam şu dakika ülkeden ayrılsa tamamen işlediği suç cezasız kalacaktır. Dahası 20 yaşındaki Tuğberk Çalışır’ın henüz akıbeti belli değildir.

Şimdi soruyorum. Ben herhangi bir Avrupa ülkesinde herhangi bir suç işlesem o ülkenin vatandaşı olmadığım için beni serbest mi bırakacaklar? Hep şahit olduğumuz hukuksuzluk şu an bizim yakamızdadır. Şahsa yurtdışı yasağı konması için Sizlerin desteğini bekliyorum. 
 

tuğberk çalışır halim demirbağ avrupa vatandaşı konya kaza trafik kazası yurt dışı yasağı