Konya'da Hayvan Bakımevinde Köpeğe Canavarca Eziyet

TAKİP ET

Konya Büyükşehir Belediyesi, Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ndeki görevlinin bir köpeğe elindeki kürekle vurarak yerde sürüklediği görüntülerle ilgili soruşturma başlattı

Türkiye'nin başıboş köpek sorunu giderek büyürken sorunu çözmesi gereken yetkililerin tutumları sorunun daha da büyümesine sebep oluyor. Başıboş köpeklerin toplandığı barınaklardaki görevlilerin hayvanlara eziyet etmeleri sorunun çözülmesinin önünde bir engel olarak duruyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir görevli, elindeki kürekle bir köpeğe canavarca eziyet edip vurup yerde sürükled.

Görüntülerin sosyal medyada gündem olmasının ardından söz konusu barınakla ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından soruşturma başlatıldı.

Belediyeden yapılan açıklamada "Hayvan Rehabilitasyon Merkezimizde yaşandığı iddia edilen üzücü olay hakkında soruşturma başlatılmıştır. Bu hususlarda kurumsal hassasiyetimiz en üst noktadadır. Konu etraflıca değerlendirilerek sorumlular hakkında yasal işlem ve suç duyurusu yapılacaktır” denildi. İşkence edilen köpeğin öldüğü iddia edildi.

2 Kişi Gözaltına Alındı

Konya Valiliğinden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama ise şunlar kaydedildi:

"24 Kasım'da Twitter sosyal medya platformunda hayvanlara eziyet edildiğine dair görüntülerle ilgili olarak 2 kişi gözaltına alınmıştır. Canlılara yapılan her türlü eziyeti şiddetle kınıyoruz. Konu adli-idari tüm kurumlarımızca titizlikle takip edilip gerekli müeyyide ve tedbirler uygulanmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

başıboş köpek eziyet konya milletvekili hayvan bakımevi konya büyükşehir belediyesi