Konya'da Köpeklere İşkence Eden Canilerin Tahliye Edilmesine İtiraz Edildi

TAKİP ET

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde köpeğin kafasına kürekle vurarak öldüren sağlık teknisyeni Murat Bacak ile hayvanı sürükleyerek götüren Sefa Çakmak adlı iki caninin tahliyesine itirazda bulundu.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde köpeği kürekle vurarak öldüren Murat Bacak (27) ve hayvanı sürükleyerek götüren Sefa Çakmak'ın (28) tahliyesine itiraz etti.

Olay, 16 Kasım tarihinde yaşanmış ve sosyal medyada paylaşılan görüntüler aracılığıyla ortaya çıkmıştı. Görüntülerde, Bacak'ın köpeği kürekle vurarak öldürdüğü ve Çakmak'ın hayvanı sürükleyerek götürdüğü gösteriliyordu. İki şüpheli gözaltına alınarak "ev hayvanı veya evcil hayvanı kasten öldürme" suçundan tutuklanmıştı.

14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2 Ocak'ta yapılan duruşmada iki cani de tahliye edilmişti. Ancak Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, bu karara itiraz etti ve dosya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme, savcılığın itirazını değerlendirecek. Bacak ve Çakmak hakkında 6 yıla kadar hapis istemi bulunmakta.

konya köpek cani işkenceci