Konya'daki 'Çöp Evde' 1,5 Yaşında Bebek Bulundu: Koruma Altına Alınan Bebeğin Tedavisine Başlandı

TAKİP ET

Konya'da bir apartman dairesinde meydana gelen olayda, apartman sakinleri uzun süredir çocuk ağlama sesi duyuyorlardı. Her odası çöplerle dolu olan dairede yatakta yerde yatan 1,5 yaşındaki bebek bulundu.

Konya'da bir apartman dairesinde meydana gelen olayda, apartman sakinleri uzun süredir çocuk ağlama sesi duyuyorlardı. Komşular, sesin geldiği dairenin yanında boş olan başka bir dairenin duvarından atlayıp açık olan balkon kapısından içeri girdi. Her odası çöplerle dolu olan dairede yatakta yerde yatan 1,5 yaşındaki bebek bulundu. Bebek, ihbar üzerine çağrılan ambulansla Konya Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bebeğin annesi olan Fatma G., o sırada yakındaki bir pansiyonda sevgilisiyle olduğu öne sürüldü. Polis tarafından gözaltına alınan Fatma G., ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Ancak, aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali suçundan soruşturma başlatıldı. Bebeğin tedavisinin ardından ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alınacağı öğrenildi.

Bebeği bulan komşulardan Özlem Üçel, Fatma G.'nin yaklaşık üç yıldır teras kattaki dairede oturduğunu belirtti. Dün ağlama sesi duymaları üzerine bina sakinleriyle birlikte teras katına çıktıklarını anlatan Üçel, Fatma G.'yi telefonla aradıklarını ancak açmadığını ve mesaj atmayı denediklerini söyledi. Daha sonra en sonunda kendi kapısını açmamalarının sebebinin, "haneye tecavüz" suçu sayılabileceği için olduğunu belirtti.

Yan dairenin duvarından atlayarak içeri girdiklerini söyleyen Üçel, "Hani içeriye girmemize bence gerek bile yoktu. Çünkü her yer çöptü. Sonrasında biz içeriye girer girmez çocuğu gördük. Sağlık ekiplerini aradık" dedi. Ayrıca, Üçel'in aktardığına göre, Fatma G.'nin dairedeki çöplerin iki haftadır biriktiğini söylediğini de ekledi.

Bebeğin sağlık durumu iyi

Konya Şehir Hastanesi yetkilileri, tedavisi devam eden bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı. Ayrıca, bebekle ilgili detaylı bir inceleme yapıldığı ve koruma altına alınacağı da belirtildi.

(DHA)

konya çöp ev bebek katili