Konya'daki Üniversitelerden Ayrımcı Uygulama: İftar ve Sahur Harici Yemek Verilmeyecek

TAKİP ET

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Konya'daki üniversite yemekhanelerinde de değişiklik yapıldı. Konya Selçuk Üniversitesi'nde kahvaltı ve öğle yemeği verilmeyecek, yalnızca iftar ve sahur yemekleri sunulacağı; Konya Teknik Üniversitesi ve Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde ise öğle yemeği verilmeyeceği açıklandı.

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Konya'daki üniversite yemekhanelerinde de değişiklik yapıldı. Konya Selçuk Üniversitesi'nde kahvaltı ve öğle yemeği verilmeyecek, yalnızca iftar ve sahur yemekleri sunulacağı; Konya Teknik Üniversitesi ve Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde ise öğle yemeği verilmeyeceği açıklandı.

Daha önce mart ayı için paylaşılan yemekhane menüsünde 23 Mart ve sonraki günler için yemekler yer alırken, güncellenen programda kahvaltı ile öğle yemeği menüden çıkarıldı. Selçuk Üniversitesi geçen yıl da benzer bir uygulama yapmıştı.

Üniversitenin merkez öğrenci yemekhanesinde yalnızca saat 19.00 ile 20.00 arasında akşam yemeği sunulacak. Kutalmışoğlu yemekhanesinde ise kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği saatleri bölümü boş bırakıldı ve yalnızca saat 03.00 ile 05.00 arasında sahur yemeği verileceği belirtildi.

Selçuk Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bu bilgiyi doğrularken, ramazan ayı boyunca üniversitede kahvaltı ve öğle yemeklerinin verilmeyeceğini açıkladı. Konya Teknik Üniversitesi ve Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi de benzer şekilde öğle yemeği sunmayacağını duyurdu.

Üniversite öğrencileri, bu uygulamaya tepki gösterdi. Bir öğrenci, "Ramazan bahanesiyle okulda aç bırakılıyoruz. Geçen sene de benzer şeyi yaşadık. Dışarıda yemek ise oldukça pahalı. Öğrenciler bu şekilde mağdur edilmemeli" dedi.

Başka bir öğrenci ise üniversitenin oruç tutmayanları düşünmediğini belirterek, "İnsanların sağlık problemi olabilir, şeker hastası olan olabilir ve bu kişilerin yemek yemesi gerekiyor. Herkes oruç tutmak zorunda değil, öğle yemeği kaldırılmamalı" diye konuştu.

Konya selçuk üniversitesi Necmettin Erbakan necmettin erbakan üniversitesi