Konya Emniyet Müdürlüğü'nde Görevli 36 Polis Meslekten İhraç Edildi

TAKİP ET

Konya Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan 36 polis, meslekten ihraç edildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen kapsamlı kurum içi operasyonlar sonucu; haklarında FETÖ soruşturması açılan 26 polis, rüşvet aldığı belirlenen 2 polis, adli olaylara karıştığı tespit edilen 5 polis, kişisel verileri hukuksuz bir şekilde incelediği tespit edilen 1 polis ve menfaat temin ettiği belirlenen 2 polis meslekten ihraç edildi.

Haklarında elde edilen belge ve veriler ışığında meslekten ihraç edilen toplamda 36 polis için ilk soruşturma, 2020 yılında rüşvet aldığı belirlenen trafik polislerine yönelik operasyonla başladı.

Söz konusu soruşturma, vatandaşın verilerini izinsiz ve yasa dışı bir şekilde inceleyen, adli olaylara karışan ve FETÖ/PDY ile ilişkisi tespit edilen polislere yönelik operasyonlarla devam etti.

Son olarak bir tefecilik çetesine yapılan operasyonla birlikte bir şube müdürü ve iki polis hakkında idari soruşturma başlatılmıştı.

Operasyona İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın'ın talimatıyla 'Safra' ismi verilmişti.

konya il emniyet müdürlüğü operasyon soruşturma polisler 36 polis ihraç meslekten ihraç edildi fetö bilgi sızdırma rüşvet yasa dışı menfaat kazanımı safra adlı kodlu mustafa aydın