Konya Ereğli Belediyesi MHP'li Bankamatik Memurlarını Besliyormuş!

TAKİP ET

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Konya Ereğli Belediyesindeki bankamatik memurlarını ifşa etti.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Konya Ereğli Belediyesine ilişkin dikkat çekici iddialar ortaya attı. Yokuş, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu'nun 2019 yerel seçimleri öncesinde Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (ASKİ) Genel Müdürlüğü döneminde Konya Ereğli Belediyesinden maaş aldığını söyledi.

Yokuş'un iddiasına göre Ereğli Belediyesinden maaş alan tek kişi Oprukçu değildi. Ayrıca Adana Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Kürşat Karayandı ve eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün kardeşi Reiz Sözlü de Adana'da yaşamasına rağmen Ereğli Belediyesinden maaş alıyordu.

Rüşvet Olarak Para ve Rolex Marka Saat İstemişlerdi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın eski ASKİ yöneticilerinin ihale alan firmalardan rüşvet olarak para ve Rolex marka saat istediklerini belirlediklerine yönelik sözlerini ve bunun üzerine açılan soruşturmayı hatırlatan Yokuş, "Karalar'ın gündeme getirdiği Rolex saat rüşvet iddiası ile ilgili adı geçen ve Hüseyin Oprukçu döneminde ASKİ’de Destek Hizmetleri Daire Başkanı olan Kürşat Karayandı'nın Ereğli Belediyesi'nden maaş aldığı bilgisini aldık. Karayandı'nın ikamet adresi ise Adana. Öte yandan Adana önceki dönem Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün kardeşi Reis Sözlü'nün de Ereğli Belediyesi'nden maaş aldığı ve Ereğli Belediyesi'nde işe giriş tarihinin 2019 olarak kayıtlara geçtiğini öğrendik" ifadelerini kullandı.

Eski Sekreterini Memur Yapmış

Yokuş ayrıca "Ereğli Belediye Başkanı MHP’li Hüseyin Oprukçu'nun ASKİ Genel Müdürlüğü döneminde sekreterliğini yapan Derya Miç'in Ereğli Belediyesi özel kalem müdürü olarak atandığını ve istisnai kadrodan memur yapıldığı da edindiğimiz bilgiler arasında" diye konuştu.

Eski MHP'li Başkanın Oğlu da Bankamatik Memuru

MHP'den istifa eden Hatay Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin'in oğlu Mehmet Cihangir Keskin'in de Ereğli Belediyesi Özel Kalem Müdürü yapıldığını belirten Yokuş, Keskin'in işe gitmeden maaş aldığını belirterek "Millet açlık ve sefaletle boğuşuyor. İnsanlarımız işsizlikten kırılırken belediye başkanı tanıdıklarına işe gitmeden maaş veriyor, yakınlarını özel kalem müdürlüğü üzerinden memur yapıyor. Hangi vicdan bunu kabul edebilir?" diye tepki gösterdi.


(İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş)

konya ereğli belediyesi mhpli bankamatik memurlarını besliyormuş