Konya Katliamcısının İfadesine Ulaşıldı

TAKİP ET

Konya'da 7 kişilik bir aileyi katleden Mehmet Altun'un ifadesi ortaya çıktı.

Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özşahin Sokak'ta oturan Yaşar Dedeoğulları ve eşi İpek Dedeoğulları (62) ile çocukları Serap (36), Serpil (32), Sibel (30), Metin (45) ve Barış Dedeoğulları'nı (35) tüfekle vuran ve sonrasında evi ateşe veren  Mehmet Altun, dün Bozkır ilçesine bağlı Üçpınar Mahallesi'nde polis ve jandarma ekiplerinin arama tarama faaliyeti sırasında saklandığı mezarlıkta yakalanmıştı.

Sorgulanmak üzere Konya'ya getirilen 33 yaşındaki saldırgan ifade verdi. Gözaltına alınan Altun, ilk ifadesinde uzlaşmak için eve gittiğini öne sürdü. 

Altun, kendisini belediye yetkilisi olarak tanıtıp eve girdiğini ancak bahçede oturduğu sırada maskesini indirince aile fertlerinin kendisini tanıyarak olay çıkardığını iddia ederek, "Uzlaşma sağlamak için eve gittim. Önce kendimi belediye yetkilisi olarak tanıttım. Maskeyi indirince beni tanıdılar. Beni tanıdıktan sonra üzerime yürüdüler. Ben de tabancamı çıkartıp, ablam ve eniştem hakkındaki şikayetlerinden vazgeçmelerini söyledim. Şikayetten vazgeçmeleri için kendi hazırladığım evrakı imzalamalarını istedim. Uzlaşmak için gitmiştik. Tepki gösterip üzerime yürümeleri nedeniyle ateş edip hepsini öldürdüm. Arkamda iz bırakmamak için yerde yattıkları sırada tekrar ateş edip, güvenlik kamera kayıtlarının silinmesi için de evi ateşe vermek istedim" şeklinde ifade verdi.

konya meram katliam dedeoğulları 7 kişi öldü hasanköy mehmet altun ifade